Proteinrundstykker med basilikum og havre

av Naturmamma

DSC_0316God torsdagsmorgen 🙂

Jeg vil tipse om noen veldig gode proteinrundstykker, som både er glutenfri og har et lavt innhold av laktose. De kan også lages på spiret gryn/frø hvis du ønsker å bryte ned fytinsyren i gryna.

Det som er så genialt med disse proteinrundstykkene at de kan lages kjapt om morgenen, men de er også like god dagen etterpå så det gjør ikke noe om du lager dem kvelden før heller.

Jeg har laget disse flere ganger med gode resultater og har prøvd med bare havregryn, en blanding av havre, linfrø og solsikkekjerner, samt en blanding av mandler, havre, solsikkekjerner og sesammel. Det er det som er så genialt med disse – du kan egentlig bruke det du har tilgjengelig.

Du kan selvsagt også kutte ut basilikum hvis ikke du liker det, jeg syns det passet veldig fint til makrell i tomat, eller skinkepålegg med tomat oppå.

Det står 250-280gr cottage cheese i oppskriften. Jeg har brukt Røros sin, og den er 280gr mens Tine sin er 250gr, begge funker fint. Så da kan du velge litt selv hva du bruker.

Gi meg gjerne en kommentar om du prøver denne oppskriften på proteinrundstykker 🙂

Proteinrundstykker med basilikum og havre

  • 280 g cottage cheese
  • 3 stk egg
  • 200 g havregryn (eller frø/mandler/nøtter)
  • 1 ts salt
  • 3/4 ss bakepulver
  • 2 ss sesamfrø
  • basilikum (hakket)
  • egg (til pensling)
  1. Hvis du ønsker å bløtlegge gryn/frø/nøtter kan du gjøre det over natten i vann evt med litt myse i.
  2. Bland egg og cottage cheese i en blender eller mixer. Jeg bruker hakkedelen på stavmixeren slik at det blir godt blandet sammen. Hell det i en skål.
  3. Hakk nøtter/frø/gryn i samme mixer for å lage mel av dem. Ønsker du hele frø kan du selvsagt enten hakke dem litt eller blande i litt frø etterpå.
  4. Bland hakket frø/gryn/mel sammen med cottage cheese+egg blandingen, og rør inn salt, basilikum og bakepulver.
  5. Bruk hendene til å forme ca 6stk rundstykker. Legg dem på brett. Pensle dem med egg og strø sesamfrø oppå.
  6. Stek dem i ovnen ved 200grader i ca 20 minutter. Bruk varmluft de siste minuttene.
Brød
Glutenfri, Melkefri

Begin your Herbal Journey in the Introductory Herbal Course

1 kommentarer

Linn - FruBeversHverdag som daglig leder i familien O.j. 29. september 2017 - 20:48

Å! De så skikkelige digge ut, Anita!

Svar

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.