Fruktremser – hjemmelaget sunt snop

av Naturmamma

Fruktremser passer perfekt som sunt godteri til både barn og voksne. Disse er også fermentert som gjør at næringsinnholdet i de er økt, i tillegg til at de har gode tarmbakterier som hjelper deg å få en bedre fordøyelse blant annet. Uten tilsatt sukker er de også. Snakk om vinn vinn situasjon. Det eneste som er litt dumt med disse fruktremsene er at de tar litt lang tid å lage. Først 8 timer fermentering på kjøkkenbenken også ca 8 timer i ovnen.

IMG_2413

Jeg fermenterte mine over natten. Det ble nok mer enn 8 timer. Jeg er litt fan av å ikke ta ting helt på mål og heller føle meg fram med hva som er rett. Jeg brukte Vita Biosa fordi jeg ikke hadde myse. Ha fruktmosen i en glasskål og dekk dem til med et fat eller lignende mens de fermenterer.

Jeg tror også jeg tørket frutkremsene lenger enn 8 timer (jeg tok dem blant annet ut av ovnen ca halvveis for å lage rundstykker). Jeg hadde døren på gløtt og varierte fra 50 -75 grader. Men jeg har også sett noen som bruker 100 grader og litt kortere tørketid så jeg skal prøve det neste gang.

Disse er fine til helgekosen

IMG_2417

Fruktremser, eller hjemmelaget sunt snop

  • 1 stk papaya
  • 1 stk mango
  • 2 ss vita biosa ((eller myse) )
  • 1 ss honning (kan droppes eller erstattes med et par steviadråper om det er ønskelig)
  1. Blend alle ingrediensene i en foodproccesor eller stavmixer
  2. Ha fruktmosen i en glasskål, og dekk til med lokk eller fat. La stå på kjøkkenbenken over natten eller i ca 8 timer for å fermentere
  3. Bre fruktmosen utover et stekebrett med bakepapir eller lignende under. ca 0,5 cm tykkelse.
  4. Stek i ovnen i ca 8 timer. Når de er ferdig ruller det av bakepapiret.

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.