Kakao er så godt og varmende på en kald høst eller vinterdag.
Kakao har også mange helsemessige fordeler. Den er rik på flavonoider, som er antioksidantstoffer som kan bidra til å beskytte kroppen mot frie radikaler. Disse frie radikalene kan forårsake skade på celler og kan bidra til utvikling av visse sykdommer. Kakao har også vist seg å bidra til å senke blodtrykket og forbedre blodsirkulasjonen.
Og visste du at når vi kvinner får sjokoladesug rundt menstruasjon så er det ofte fordi kroppen vår har et økt behov for magnesium som det er mye av nettopp i sjokolade og kakao?
Du kan lage kakao på mange forskjellige måter. Jeg har lagt ved grunnoppskrift på kakao her først. Men se tipsene under for hvordan du kan tilpasse kakaoen slik at den blir enda mer næringsrik og god.
Her er en enkel oppskrift på kakao:
Ingredienser:
- 2 dl melk
- 2 ss sukker
- 1 ss kakaopulver
Slik gjør du:
- Varm opp melken i en kjele på medium varme. Rør inn sukkeret og kakaopulveret til det er oppløst.
- La kakaoen småkoke i noen minutter, rør ofte.
- Server kakaoen varm i et glass eller en kopp.
Tips:
- Du kan variere med forskjellige typer melk. For eksempel er mandelmelk veldig godt i kakao, kokosmelk gir en fetere konsistens men med hint av kokossmak.
- Du kan også lage kakaoen med varmt vann i stedet for melk.
- Erstatt sukkeret med honning eller lønnesirup hvis du heller ønsker det.
- Du kan tilsette litt kanel, nellik eller vaniljesukker for ekstra smak. Eller hva med en dråpe villappelsinolje oppi? Det er min favoritt.
- Ha oppi marshmallows (jeg har oppskrift på hjemmelagde marshmallows her), raspet sjokolade, vispet krem eller sjokoladesirup
- Hvis du vil ha en kald kakao, kan du heller kjøle ned blandingen etter trinn 1 og servere med isbiter.
Pleier du å ha noe spesielt i kakaoen din som kanskje ikke er helt som vanlig? Del gjerne i kommentarfeltet, kanskje jeg finner en ny favoritt måte å drikke kakao på.