Slik kommer du i gang med kapselgarderobe

av Naturmamma

En kapselgarderobe kan være en game-changer for de fleste av oss som sliter med å finne det vi skal ha å ha på oss hver dag. Tanken bak en kapselgarderobe er å redusere antallet plagg i skapet ditt til et minimum, men samtidig sikre at alle plaggene kan kombineres på ulike måter slik at du får et større antall antrekk.

En kapselgarderobe består gjerne av 30-40 plagg, inkludert sko og tilbehør. Plaggene du velger bør være klassiske og tidløse, slik at du kan bruke dem i mange år fremover. Det kan være lurt å velge plagg i nøytrale farger som sort, hvitt, grått og beige, slik at de enkelt kan kombineres med hverandre. Du kan også inkludere litt farge gjennom plagg i ulike pastelltoner eller mønster.

En fordel med en kapselgarderobe er at du slipper å bruke tid på å tenke på hva du skal ha på deg hver dag. Når du allerede har bestemt deg for hvilke plagg du skal ha i garderoben din, trenger du bare å velge et antrekk fra de plaggene du allerede eier. Dette kan spare deg både tid og frustrasjon om morgenen.

En kapselgarderobe kan også hjelpe deg å spare penger på klær. Sidene du allerede har investert i kvalitetsplagg som du kan bruke i mange år fremover, trenger du ikke å kjøpe så mange nye plagg hele tiden. Dette kan bidra til å redusere forbruket ditt og bidra til en mer bærekraftig livsstil.

Det kan være lurt å begynne med å gjøre en grundig vask av skapet ditt og sortere ut plagg du ikke bruker lenger. Deretter kan du begynne å tenke på hvilke plagg du trenger for å dekke ulike anledninger i løpet av en uke eller en måned. Det kan være lurt å ha et par dresser, skjorter, gensere, bukser, skjørt og kjoler i ulike farger og størrelser, samt en jakke eller to og noen par sko. Husk også å inkludere tilbehør som belter, skjerf, vesker og smykker.

En kapselgarderobe krever litt planlegging og organisering, men når du først har fått den på plass, kan det være en god løsning på bærekraftig mote

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.