Slik planlegger du ukesmeny

av Naturmamma

Har du noen ganger stått med kjøleskapsdøren åpen og klødd deg i hodet mens du funderte på hva som passet til middag? Jeg også.

Jeg syns det er frustrerende når jeg ikke har en plan, ikke har ingrediensene jeg trenger og må dra i butikken eller finne på noe kreativt og rart i farten siden ungene er sulten. Men jeg tror en god løsning er å planlegge ukesmeny.

For å gjøre det på en god og effektiv måte bør du få deg oversikt over hva du har i kjøkkenskap, skuffer, kjøleskap og fryser først. På dem måten kan du bruke det du har i planleggingen av ukemenyen.

Jeg bruker en egen notatbok som jeg kun bruker til ukesmeny og oversikt over hva vi har på lager. Den ene siden av notatboken har matvarelageret vårt og den andre siden har ukesmenyene. Så stryker jeg ut det vi bruker etterhvert fra lager-oversikten.

En annen lur ting er å sjekke hva som er i tilbudsavisene. Disse blir ofte tilgjengelig digitalt på søndager.

Det finnes egne mattilbud-apper – min favoritt er denne som heter mattilbud – den har de fleste reklameavisene. Du kan også gå på nettsidene til lokalbutikkene for å se om tilbudsavisene er lagt ut der.

Når du har fått deg en oversikt over hva du har og hva som er på tilbud er det enklere å planlegge ukesmeny.

  • Er kjøttdeig på salg og du allerede har poteter og kål kan du f.eks planlegge kjøttkaker i brun saus med poteter og kålstuing en dag.
  • Er mango og avokado på salg pleier jeg å få planlagt inn laks med mangosalsa og ris – det er nemlig en favoritt her i huset.
  • På høsten pleier vi å planlegge inn raspeballer når poteter og kålrot er på tilbud.
  • Har du rester av tacosaus og bønner hjemme kan du lage tacosuppe

Etterhvert som du øver på å planlegge menyen utifra det du har og det som er på tilbud kommer du bedre inn i det og det vil gå lettere.

Hva er ditt beste tips?

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.