Hvordan du kan spare penger ved å refinansiere

av Naturmamma

//Skrevet i samarbeid med axofinans.no//

Et lite lån her. Et litt større lån der. En nedbetaling der. Flere forskjellige renter på alle. Har du kontroll?

Det hadde ikke vi. Jeg betalte regningene når de kom inn, og tenkte ikke på hvor mye vi betalte i renter og hvor mye som var nedbetaling. På mange av småbetalingene var rentene nesten hele nedbetalingen og jeg betalte knapt på selve summen på den opprinnelige nedbetalingen. Slik tror jeg veldig mange har det, og spesielt om du ikke har gått spesifikt igjennom økonomien.

Refinansiering har hele tiden føltes som noe skummelt. Men egentlig går det bare ut på at du tar opp et lån som kan hjelpe deg å bli kvitt alle de andre smålånene og betalingene rundt om, og dermed spare penger på renter etc. Det er selvsagt viktig at du refinansierer med et lån som ikke har skyhøy rente igjen.

Du kan refinansiere via banken, men du kan også refinansiere med axofinans som gir deg tilbud fra opptil 12 banker på en gang, slik at du kan finne den løsningen som passer deg best – enten det er nedbetalingstid eller renter som er viktig for deg. Du velger selv summen du ønsker, helt opp til 500.000.

Lånene er uten sikkerhet og du kan bruke de til hva som helst – for eksempel betale ned kredittkort med høy rente, pusse opp kjøkkenet eller få bort annen gjeld. Søknadsprosessen er enkel, du fyller ut et skjema og axofinans kontakter bankene for å se hva de kan tilby deg.

For oss var det viktig at de månedlige utgiftene gikk ned når vi refinansierte. Vi fikk samlet smålån i ett og har nå kun en betaling pr mnd framfor flere, i tillegg til at vi betaler mindre nå.

PS_ Jeg vil også legge til at det er viktig å tenke på hvor man bruker penger i hverdagen. Hvis du allerede bruker over evne hjelper det ikke å bare ta opp et lån for å betale ned forbruk. Da må du gå inn i forbruket ditt og se hva du kan kutte ned på.

Lykke til

Priseksempel: Nominell rente fra 7,9% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 13,2%, 150.000 o/10 år, kostnad: 112.573, Totalt: 262573

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.