Oppskrift: Hjemmelaget marshmallows

av Naturmamma

I går lagde vi hjemmelaget marshmallows, jeg og treåringen. Jeg har laget det en gang før, men fikk et kornete og rart resultat. Denne gangen har jeg undersøkt litt og funnet trikset som gjør at de blir perfekt. Følg med.

Når du lager marshmallows hjemme kan du kontrollere hvilke søtningsmidler du vil bruke, samt mengden. Marshmallows du kjøper i butikken er veldig søte og jeg ønsket å finne en løsning hvor jeg ikke brukte så mye hvit sukker men likevell fikk den søte og gode smaken. 

Jeg ville rett og slett lage en sunnere variant av de i butikken. 

Når det gjelder søtning kan du bruke andre typer også. Sukrin, tagatese, stevia eller honning for eksempel. 

Oppskriften jeg gir her er bare en basisoppskrift. Du kan tilsette for eksempel smak og farge i tillegg her. Jeg regner med at det er godt med eteriske oljer oppi også, men må forske litt på når det er best å tilsette de med tanke på at det bør bli godt blandet ut.

Du trenger:

 • En form. Min var 20×30 og det passet fint i høyden. Hvis du unngår plast må du sørge for å smøre formen og bruke potetmel, maizenna eller Arrowroot I bunnen. Jeg syns det helt klart blir best med Arrowroot. 
 • 2dl vann delt opp i to deler
 • 25g gelatinpulver
 • Søtning. Jeg brukte 40g hvit sukker og 60g sukrin gold. Det var en kombinasjon som fungerte bra 
 • Vaniljepulver eller ekstrakt 
 • 1/2 ts salt 
 • Evt termometer
 • Evt melis eller mer arrowroot

Du gjør. 

 1. Smør formen med kokosolje eller kle den med plast. Strø eventuelt med mel eller raspet kokos. 
 2. Ha 1 dl vann i en kjøkkenmaskin eller mikser, og strø på gelatin i pulverform. La dette svelle mens du gjør neste steg. 
 3. Ta den siste dl med vann i en gryte og ha i søtningen. Kok opp og kok blandingen i ca 15 minutter til den når 115grader. Vær obs på at dette kan svi seg raskt. Dette er det viktigste punktet og er det som gjør at blandingen ikke blir kornet. Når blandingen har nådd 115 grader kan du gjøre en dråpetest hvis du ikke har termometer. 
 4. Når blandingen har nådd 115 grader slår du umiddelbart på kjøkkenmaskinen på rask og tilsetter den varme blandingen med en tynn stråle i gelatinblandingen. 
 5. Visp hurtig i ca 10-15 minutter til blandingen begynner å bli puffy og ligner på marengs. 
 6. Nå kan du tilsette vanilje, salt, farge og eventuelt smak hvis du vil det. 
 7. Ha blandingen kjapt i den smurte formen.  Den stivner raskt. Jeg brukte en slikkepott for å få den jevnt utover. Strø med mer arrowroot eller eventuelt melis og sett kjølig til den har stivnet. 
 8. Skjær den opp og ha i beholder. Hvis du vil unngå at de klistrer seg sammen er det viktig at du strør med arrowroot, potetmel eller melis og dekker alle kantene. Bruk gjerne en sil for å få det jevnt. 

Disse marshmallowsene er perfekt i kakao, eller som snacks, men er også ypperlig å grille – så du kan lage disse året rundt. 

1 kommentarer

Oppskrift på god og varmende kakao » Naturmamma 9. januar 2023 - 15:42

[…] oppi marshmallows (jeg har oppskrift på hjemmelagde marshmallows her), raspet sjokolade, vispet krem eller […]

Svar

Skriv en kommentar