Grønn smoothie fra hagen

av Naturmamma

Bruk det grønne ugresset som vokser i hagen din istedet for å gå å irritere deg over at det vokser over alt. Da får du frisk mat samtidig som du får god næring. Vinn vinn 😀 Skvallerkål er en av mine favoritter om dagen.

Noen spør seg kanskje hva skvallerkål er for noe?
Det er et «ugress» som vokser vilt i Norge. Det er det ugraset som tar over hvis du ikke steller med plenen din bla annet. Hjemme hos meg, hvor jeg har et par mål mark utenfor huset er det skvallerkål over alt! Du kjenner dem igjen med de karakteriske spisse bladene som deler seg.

Neste punkt å lure på er kanskje hva er grønne smoothier?
Du er kanskje vant med at smoothien din er fruktig og søt? Med en grønn smoothie tilsettes naturlig nok av navnet noe grønt til frukten. Det gjør at den er bedre med tanke på blodsukkeret, samt at du får i deg næringsstoffer du kanskje ikke hadde klart å få i deg. Av grønt, kan du velge spinat, salater, grønnkål, persille og urter, og ikke minst de ville ugressene våre; skvallerkål, løvetann, brennesle, groblad etc. En grønn smoothie har mye klorofyll i seg, som hjelper å rense kroppe, bedre immunforsvaret, bedre blodsirkulasjon og opptimalisere fordøyelsen.

Oppskriften!

Vill supersmoothie

1 agurk

3 stilker selleri

2 pærer

2 dl blåbær

3 håndfuller villt grønt (skvallerkål, løvetann, groblad, brennesle)

1 håndfull spinat

2 blader pepermynte

1/4 lime

Bland alle ingrediensene i en blender.  (det er så enkelt å lage smoothie at det er gøy!)

2 kommentarer

Skogfrue 10. mai 2018 - 11:07

Ååååh, jeg skjønner at jeg må på hagesenteret og kjøpe inn sommerens urter til bedet mitt så fort som råd er…. Elsker å bare kunne plukke med meg litt peppermynte, persille og andre godsaker for å lage smoothie, og jeg mistenker veldig sterkt at det som vokser som ugrass i det andre hjørnet er skvallerkål, så det blir jo vinn-vinn ja! 🙂

Svar
Naturmamma 10. mai 2018 - 13:25

Ja, det er en god ide. Tenk så deilig å lage egen limonade med selvplukket peppermynte da!
Jeg har overflod av skvallerkål her. Det begynner å bli for mye av det gode.

Svar

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.