Home Oppskrifter mat Hjemmelaget is med bjørnebær

Hjemmelaget is med bjørnebær

by Naturmamma

Er du like heldig som meg kan du finne bjørnebær på buskene enda. Bjørnebær modner nemlig mye senere enn de andre bærene, men krever bedre solforhold for å komme fram. Hvis ikke du finner dem på buskene og butikkene ikke har i bærdisken kan du nok garantert finne dem i frysedisken.

Bruk gjerne isformer i stål eller silikon for å unngå plasten. Du finner blant annet nydelige stålprodukter som varer her. 

Denne oppskriften inneholder mye næring til kroppen i form av sunt fett og lite sukker.
Tåler du ikke fløte/melkeprodukter kan du bruke laktosefri ellers så finner det også ris eller kokosfløte du kan piske til krem i spesialbutikker og store dagligvarebutikker.

 

Er du like heldig som meg kan du finne bjørnebær på buskene enda. Bjørnebær modner nemlig mye senere enn de andre bærene, men krever bedre solforhold for å komme fram.… Oppskrifter mat Hjemmelaget is med bjørnebær European Skriv ut
Serveringer: 6 Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

  • 6 eggeplommer
  • 6 ss kokosblomstsukker( + 3 ss)
  • 0,5 liter fløte
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • 2 dl bjørnebær

INSTRUKSJONER:

Visp eggeplommene og kokosblomstsukkeret til eggerøre.
I en annen bolle - pisk fløten til krem, tilsett vaniljen.
Mos bjørnebær i en blender eller food processor, smak dem eventuelt til med litt kokossukker. Jeg syns det blir best når jeg har i ca 2-3 ss kokossukker i dem). Rør dem inn sammen med eggene.

Vend forsiktig egge og bjørnebærblandingen inn i kremen.
Hell på former og frys i fryseren, gjerne over natten.
Du kan også smelte skokolade og ha forsiktig over de når de er ferdig frossen hvis du vil det, da er det best med mørk sjokolade, men de er også nydelig akkurat slik de er.

Klemmer fra Anita - Naturmamma

Ps. vil du ha flere innlegg som dette? Følg gjerne bloggen på facebook, instagram eller meld deg på nyhetsbrevet mitt.

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.