Gulrotkake-havregrøt

av Naturmamma

Atte det var sa du? Jeg hadde lyst å sprite opp havregrøten litt siden jeg var begynt å bli litt lei av den klassiske med eplesyltetøy og kanel vi har pleid å bruke. Samtidig drømte jeg litt om noe søtt kunne tilfredsstille min søtlyst om kvelden men som også var sunt. Jeg aner ikke hvordan jeg faktisk kom over ideen, men det var en havregrøt på nett som lyste av gulrotkake en gang, dog hadde den mye nellik og anis i. Det er ikke jeg så glad i. Så jeg har prøvd meg fram med min egen drømmeoppskrift.

Havregrøt med smak av gulrotkake

Du trenger: 
3 dl havregryn
4 dl melk
6 dl vann
1-2 ts kardemomme
4 ss chiafrø
søtning etter smak
2 gulrøtter revet

Kanel, smør og valnøtter til servering.

Det er egentlig så enkelt at du har alt i en gryte, koker opp og lar koke lett under omrøring til grøten har tyknet. Server i den beste skålen. Bruker du ekte smør og valnøtter får du godt fett som også metter lenge. Hvis du ikke ønsker å bruke smør kan du røre inn en teskje kokosolje i hver porsjon.

Ang søtning har jeg prøvd både med lønnesirup, honning og stevia og må si min favoritt så langt er honning. Den har jo også immunstyrkende virkning. Vil du ha den melkefri bruker du mandelmelk i stedet for kumelk, og vil du ha den glutenfri bruker du glutenfrie havregryn.

Klemmer fra Anita - Naturmamma

Ps. vil du ha flere innlegg som dette? Følg gjerne bloggen på facebook, instagram eller meld deg på nyhetsbrevet mitt.

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.