Spar penger på matutgifter og spar miljøet samtidig.

av Naturmamma

//reklame – skrevet i samarbeid med matsmart.no//

Du vet de diskene med datovarer i dagligvarebutikkene sant? Vet du at det finnes en hel nettbutikk med slike varer?

Varer som ender opp som svinn og blir kastet i butikkene er ofte fult brukelig. Noen ganger kan de ha fått et slag slik at emballasjen blir ødelagt, andre ganger kan de ha best før dato som nærmer seg. Andre ganger igjen kan det rett og slett være at produktet ikke var så populært og dermed ikke solgte så godt i butikken. Ofte går disse varene rett i søppelet i butikken, til tross for at det er fult brukbare varer.

Matsmart har gjort noe med det. De startet opp i Sverige med et mål om å redusere matavfallet. Det er nemlig så gale at 1/3 av all mat som produseres i verden kastes. Tygg litt på det. 1/3!!

Visste du at det er forskjell på datomerking? «Siste forbruksdag» brukes ofte på ferskvarer som det rett og slett kan utgjøre en helserisiko å spise når de har gått ut på dato. Du merker det ofte godt også, at de er utgått på dato. Du kjenner igjen lukt og smak.

Men så er det noe som heter «best før» som er en mer flyktig dato som viser at produktet kan være best før, men at det absolutt ikke trenger å være dårlig etter denne datoen. Faktisk holder enkelte varer i flere år etter best før merking.

Ved å bruke matsmart kan man spare miljøet, men man kan også spare penger!

Jeg sparte nesten 50% på varene jeg kjøpte. Og jeg gleder meg til varene jeg har bestilt kom.  Det blir nesten litt som svenskehandel for oss som ikke bor i nærheten av Sverige.

For eksempel sparte jeg 33% quinoa

Hele 70% rabatt på te med eple og hibiskus

eller 52% på sitrondrikk som jeg skal kose meg med i hengekøyen i solen i sommer

 

Frakten er på 89kroner og du trenger ikke tenke på toll hvis du kommer over 350kr. Det tar matsmart seg av for deg.

Og du, nå har du mulighet til å spare ytterligere litt mer, du får nemlig 50kr i rabatt på bestillinger over 350kr hvis du bruker koden «naturmamma»  Koden er gyldig i en uke fra i dag. Du kan handle fra Matsmart her

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.