Zero waste barbering med Safety Razor

av Naturmamma

//Annonse i samarbeid med Trendhim.no//

Hvor mange barberblad eller barberhøvler kaster du i året? Har du tenkt på det? Og ikke minst, hvor mye søppel blir det av innpakningen barberhøvlene og barberbladene kommer i?

Jeg har i det siste prøvd å kutte ned på søppel, og blir mer og mer bevisst på hva produktene jeg kjøper pakkes inn i, eller hvor mye søppel som produseres. Livsstilen heter Zero Waste og har tatt av både her hjemme men også i utlandet. Jeg kutter ned på mye, og et av stegene på listen min har vært barbering. «Hvordan kan jeg barbere meg uten mye søppel.»

Svaret fant jeg kjapt og enkelt i Safety Razor.

Safety Razor hjelper meg med zero waste barbering! Det vil si at det ikke produseres noe særlig søppel med min barbering lenger. Denne Safety Razor som jeg har testet ut er laget i rustfritt stål og bøketre og det er derfor ikke noe plast her. Jeg liker ikke plast. Det er vanskelig å resirkulere og blir værende i naturen for lenge.

En safety Razor er litt dyrere i innkjøp enn en i plast, men den varer også mye lenger. Du trenger heller ikke å kjøpe barberblad så ofte som tidligere. Hvis du ønsker det kan du også slipe barberbladene.

Barberhøvelen er i tre deler. Skaftet kan skrues av toppen, som også deles i to. Det gjør at rengjøring er veldig enkel. Barberbladet legges oppå før delene settes sammen igjen.

Jeg var veldig skeptisk til barbering første gang. Jeg var redd for å skjære meg, siden barberbladene er så skarpe. Men det gikk veldig enkelt. Jeg er forsiktig og holder barberhøvelen i 30 graders vinkel slik at kniven ikke kommer rett på. Jeg passer også på å barbere meg sakte, ikke kjapt. Dette er ikke noe rush-jobb. Hvis jeg barberer for raskt kan jeg kutte meg.

Jeg bruker en barberkrem jeg har laget selv, av sheakrem, kokosolje og eteriske oljer. Rop gjerne ut om du ønsker oppskrift på den. Og når jeg har barbert meg ferdig smører jeg meg inn med kokosolje for å hindre røde prikker.

Jeg har fått min Safety Razor fra Trendhim.no som har mange forskjellige typer av disse. Er du ikke helt klar for å lage barberingskrem selv har de også barbersåper og kremer i mange varianter.

Hva bruker du til barbering?

1 kommentarer

Linn - FruBeversHverdag som daglig leder i familien O.j. 30. september 2017 - 20:10

Ja, jeg vil gjerne ha oppskrift, Anita!
Denne var jo riktig så fin å se på også!

Svar

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.