Epsomsalt – utrensende og avslappende

av Naturmamma

Så var vi kommet til min favoritt! Epsomsalt.

Velkommen til 31 dager til en mer naturlig livsstil i januar. Jeg deler små og konkrete tips til deg slik at du kan bruke tipsene i ditt tempo. Du finner resten av 31dager til en mer naturlig livsstil tipsene her.

Epsomsalt må ikke forveksles med vanlig havsalt, da det har flere effekter på kroppen enn vanlig havsalt. Det er nemlig et spesielt salt som både renser kroppen for avfallsstoffer og tilfører magnesium samtidig. Kroppen vår tar opp magnesium best gjennom huden så å bade i epsomsalt er superbra hvis du trenger magnesium.

Og det gjør du mest sannsynlig. Stress, sukker, kaffe, alkohol, insulin, p-piller og og antibiotka (er noen av flere) faktorer som kan påvirke magnesiumopptaket i kroppen din.

Det første tegnet som gjør at jeg merker at jeg har for lite magnesium er at jeg får strekk i muskler i beina om kvelden/natten. Hvis jeg merker det begynner jeg umiddelbart å øke mengden magnesium.

Du kan bruke epsomsalt 1-2 ganger i uken. Bland gjerne i eteriske oljer for å få en ekstra effekt – f.eks lavendel for avslapping og sitron for oppkvikkelse.

Har du ikke badekar kan du fint bruke epsomsalt i fotbad.

Nå er det jo helg, så da er det perfekt å prøve dette nå. Bonusen er at du får slappet av mens du bader også! Nyt det!

4 kommentarer

Linn - FruBeversHverdag som daglig leder i familien O.j. 13. januar 2018 - 10:44

Hvor kjøper man sånn salt?

Svar
Naturmamma 13. januar 2018 - 12:47

Jeg har tidligere kjøpt på apotek, helsekost samt felleskjøpet. I det siste har jeg dog kjøpt på amazon da jeg får store kvanta levert rett på døren 🙂

Svar
Skogfrue 13. januar 2018 - 10:57

Viktig også å huske på at mangel på magnesium har samme symptomer som for MYE magnesium. Jeg trodde jeg manglet, så jeg tok tilskudd, og endte opp med hjerteflimmer. Det er lurt å ta en blodprøve først, før man putter på seg mer magnesium enn det man allerede får igjennom maten.

Med det sagt: Bad med epsomsalt er skikkelig deilig!! Jeg elsker appelsinolje til bad, det er lykke, det! 🙂

Svar
Naturmamma 13. januar 2018 - 12:50

Ojda! Det høres ikke helt bra ut. Har du tatt test i ettertid for å se om du har for mye? Ja, det er nok viktig å huske på dette med en balanse. Men, hvis man bader i epsomsalt 1 gang i uken får man neppe for mye. Og den jevne nordmann får alt for lite magnesium dessverre.

Svar

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.