Kickstart dagen med denne detox-drikken

av Naturmamma

Jeg har en stund nå startet dagen på en helt annen måte enn tidligere. Nå starter jeg den nemlig med oljepulling mens jeg steller meg og kler på meg, så lager jeg meg en spesiell detox-drikke for å støtte kroppens utrensing videre. Jeg kaller det for morgente.

Drikken støtter utrenselseseffekten i kroppen min videre fra oilpullingen. Jeg drikker dette før frokost, og før kaffe (jeg har sluttet å drikke kaffe tidlig på morgenen nå fordi fordøyelsen min takler kaffien mye bedre litt senere, etter at frokosten har fått tid til å fordøye seg)

I detoxdrikken blander jeg:

1 ss eplecider eddik
1 dråpe sitron eterisk olje
1 dråpe kanel eterisk olje
1 ts honning
så heller jeg på litt kaldt vann, før jeg fyller koppen med varmt vann (minimum 2,5dl vann totalt)

Det kalde og varme vannet er kun fordi jeg ikke ønsker å ødelegge virkningen av de eteriske oljene og honningen med for varmt vann.

Grunnen til at jeg bruker diisse ingrediensene:

Eplecidereddik virker basisk i kroppen. Den hjelper også magen med å produsere magesyre som er nødvendig for en god fordøyelse. Mange tror de har for mye magesyre, mens man i teorien har for lite magesyre (og reagerer med sure oppstøt f.eks) Eplecidereddik hjelper også å rense lymfesystemet som igjen kan bidra til mindre sykdom.

Honning er supermat! Det inneholder 18 aminosyrer, i tillegg til små doser av mange vitaminer og mineraler. Honning kan virke antibakteriell, så jeg velger det som søtning i min rensende og immunstyrkende drikk.

Sitron eterisk olje stimulerer lymfene til å rense ut avfallstoffer fra blære, lymfekjertler og tarm som kroppen har produsert iløpet av natten.

Kanel eterisk olje har jeg tatt med fordi det smaker godt, i tillegg kan kanel hjelpe å redusere søtsuget.

Perfekt detox-drikk for en deilig start på morgenen!

Klemmer fra Anita - Naturmamma

Ps. vil du ha flere innlegg som dette? Følg gjerne bloggen på facebook, instagram eller meld deg på nyhetsbrevet mitt.

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.