Hjemmelagde julegaver: badesalt

av Naturmamma
Badesalt er lett å lage for deg, og enkelt å bruke for mottaker. Har ikke mottaker badekar kan du skrive fotbad på embalasjen. Jeg syns alltid det er kjekt å kunne gi noe i gave som jeg ønsker meg selv, og dette er på toppen av min liste – selv om jeg ikke har badekar.
Oppskrift – Hjemmelaget badesalt

Du trenger:
Salt – gjerne grovt, men vanlig salt virker også godt. Min favoritt er epsomsalt. Epsom virker veldig utrensende
Bakepulver – valgfritt men vil hjelpe å gjøre badevannet mer basisk
Farge – valgfritt igjen. Ha et par dråper eterisk olje i saltet når du blander det, eller tilsett naturlig farge som rødbetejuice.
Lukt – igjen valgfritt. Eteriske oljer er det beste her. De gir både duft og en terapeutisk virkning. Eteriske oljer virker på hver sin måte og det beste er å bruke ca tre – fire dråper olje av for eksempel sitron, lavendel eller pepermynte.
Urter – ønsker du å bruke tørkede urter i tillegg vil det øke effekten. Tørket lavendel er for eksempel herlig i badesalt.

Jeg pleier å gjøre dette: 

  • Ta fram en stor skål av glass.
  • Ha i 7 dl salt
  • Ha i 10 ss bakepulver
  • Bland dette godt med en skje
  • Hvis du bruker flytende farge blander jeg eterisk olje i fargen slik at det blir lettere å blande ut i saltet. Tilsett farge og rør godt.
  • Hvis jeg ikke bruker farge tilsetter jeg eteriske oljer
  • Hvis jeg har i urter tilsetter jeg det til slutt, og rører igjen godt.
  • Fyll oppi egnede beholdere og lag en fin merkelapp

Det kan være lurt å skrive innholdet på merkelappen slik at mottaker vet hva som er i produktet. ( I tilfelle allergi etc) Når det gjelder merkelapp kan du lage en du limer på embalasjen, eller lage en som henger rundt for eksempel halsen på flasken.

5 kommentarer

Nikoline 23. april 2016 - 16:49

takk for oppskriften skal snakke om denne bloggen til vennene mine

Svar
Tiril 22. januar 2017 - 12:46

Hello liksom…..det BESTE badesaltet- eldker det ❤️❤️❤️

Svar
Anita 24. januar 2017 - 21:29

Så bra å høre Tiril 🙂 Jeg er også veldig glad i det

Svar
Lena 22. august 2017 - 13:33

Hei. Tenkte å prøve meg på denne oppskriften, hvor kjøper du sånn epsom salt? Har sett litt rundt, kan man eventuelt bruke havsalt?

Svar
Anita 23. august 2017 - 07:39

Jeg har kjøpt epsomsalt i store kvanta på ebay. De har også på felleskjøpet (og heter da magnesium-ettellerannet) og på apotekene. Du kan selvsagt bruke havsalt – det eneste er at det ikke har den samme utrensende effekten som epsomsalt.

Svar

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.