Home Oppskrifter mat Slik lager du julens beste pepperkakeostekake

Slik lager du julens beste pepperkakeostekake

by Naturmamma

I dag vil jeg gi deg en oppskrift på en nydelig pepperkakeostekake. 
Jeg lagde denne selv i fjor til en venninnekveld og den gikk ned på høykant. Jentene mine snakker om den enda!
Ostekaken er laget med pepperkaker i bunnen og appelsin i ostemassen som gjør at den smaker friskt av jul.
Den passer perfekt til et av julens mange besøker, julekos eller på julebord. 

Du trenger:

Bunn:

  • Pepperkaker 150gr
  • Mandler 100gr
  • hasselnøtter 50gr
  • Smør 125gr

 

Knus pepperkakene og nøttene i en blender, bland inn smøret litt etter litt til en tykk masse. Det kan hende du ikke trenger alt, men prøv deg fram. Trykk massen i en smurt ringform. Sett til avkjøling i kjøleskapet mesn du lager ostefyllet

Ostefyllet:

  • 6 plater gelatin (eventuelt gelatinpulver)
  • Skall og juice av to appelsiner
  • Evt litt vann
  • 3 dl kremfløte
  • ca 3 dl rømme
  • 200gr kremost
  • 1 ts vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
  • 6 ss sukrinmelis

 

Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i et par minutter.

Rasp skallet på appelsinene. Pass på at du ikke får med det hvite. Press så saften ut av appelsinene. Det skal bli 2 dl så spe gjerne med mer vann slik at det blir 2 dl veske. Ha appelsinjuicen i en gryte, kok opp, og ta gryten bort fra platen. Klem bort vannet fra gelatinplatene og ha dem oppi det varme vannet.

Visp kremfløten til krem.
Rør sammen kremost, rømme, vaniljepulver og sukrinmelis med en kjøkkenmaskin til du har en jevn røre. Bland kremfløten forsiktig inn i osteblandingen.

Hell gelatinen med tynn stråle i ostekremblandingen, la gjerne kjøkkenmaskinen stå på sakte men jevnt tempo.

Bre ostemassen over pepperkakebunnen. Sett kaken kjølig i ca 2 timer til den har stivnet.

Pynt eventuelt med rips, kongler, granbar og snø (melis) slik jeg har gjort, eller du kan bruke smeltet sjokolade over, eventuelt pepperkakehjerter.

OBS: Denne kaken er glutenfri hvis du bruker glutenfrie pepperkaker.

Klemmer fra Anita - Naturmamma

Ps. vil du ha flere innlegg som dette? Følg gjerne bloggen på facebook, instagram eller meld deg på nyhetsbrevet mitt.

1 comment

Linn - FruBeversHverdag som daglig leder i familien O.j. 13. desember 2017 - 20:44

Nam! Det hørtes skikkelig digg ut!
Jeg tok Print sqreen av oppskriften og skal få Robert til å bake denne!

Reply

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.