I dag vil jeg gi deg en oppskrift på en nydelig pepperkakeostekake.
Jeg lagde denne selv i fjor til en venninnekveld og den gikk ned på høykant. Jentene mine snakker om den enda!
Ostekaken er laget med pepperkaker i bunnen og appelsin i ostemassen som gjør at den smaker friskt av jul.
Den passer perfekt til et av julens mange besøker, julekos eller på julebord.
Du trenger:
Bunn:
- Pepperkaker 150gr
- Mandler 100gr
- hasselnøtter 50gr
- Smør 125gr
Knus pepperkakene og nøttene i en blender, bland inn smøret litt etter litt til en tykk masse. Det kan hende du ikke trenger alt, men prøv deg fram. Trykk massen i en smurt ringform. Sett til avkjøling i kjøleskapet mesn du lager ostefyllet
Ostefyllet:
- 6 plater gelatin (eventuelt gelatinpulver)
- Skall og juice av to appelsiner
- Evt litt vann
- 3 dl kremfløte
- ca 3 dl rømme
- 200gr kremost
- 1 ts vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
- 6 ss sukrinmelis
Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i et par minutter.
Rasp skallet på appelsinene. Pass på at du ikke får med det hvite. Press så saften ut av appelsinene. Det skal bli 2 dl så spe gjerne med mer vann slik at det blir 2 dl veske. Ha appelsinjuicen i en gryte, kok opp, og ta gryten bort fra platen. Klem bort vannet fra gelatinplatene og ha dem oppi det varme vannet.
Visp kremfløten til krem.
Rør sammen kremost, rømme, vaniljepulver og sukrinmelis med en kjøkkenmaskin til du har en jevn røre. Bland kremfløten forsiktig inn i osteblandingen.
Hell gelatinen med tynn stråle i ostekremblandingen, la gjerne kjøkkenmaskinen stå på sakte men jevnt tempo.
Bre ostemassen over pepperkakebunnen. Sett kaken kjølig i ca 2 timer til den har stivnet.
Pynt eventuelt med rips, kongler, granbar og snø (melis) slik jeg har gjort, eller du kan bruke smeltet sjokolade over, eventuelt pepperkakehjerter.
OBS: Denne kaken er glutenfri hvis du bruker glutenfrie pepperkaker.
1 kommentarer
Nam! Det hørtes skikkelig digg ut!
Jeg tok Print sqreen av oppskriften og skal få Robert til å bake denne!