7 tips til å redusere stress i desember

av Naturmamma

//Reklame – inneholder reklamelenker//

Desember er en stressende måned, uten tvil. Det er julegaveshopping, kakebaking og avslutninger på rekke og rad. Men det trenger ikke å være stress. Hvis du tar enkle grep kan du få en fredfylt desember måned, samtidig som du får gjort det som trengs å gjøre.

Vet du at stress er skadelig for kroppen?

Du kan faktisk bli alvorlig syk av stress. Dette vet jeg.
I 2011 ble jeg sykemeldt av legen min. Jeg hadde problemer med å sove, jeg hadde problemer med konsentrasjon og minne, og jeg var småsyk konstant. Jeg hadde fram til da prøvd å få alt til å funke. Jeg jobbet fulltid med mye overtid (jeg hadde flere jobber). Jeg hadde to små barn, hvorav en med ekstra behov. Jeg prøvde å få alt til å klaffe. Det gikk ikke.

Lite visste jeg den gang hvor alvorlig det egentlig sto til. Jeg er nemlig den dag i dag ikke 100% og sliter med symptomene av stress enda. Glemmer jeg meg bort og ikke tenker på meg selv blir jeg utmattet med en gang og fungerer ikke bra på flere dager. Derfor har jeg lært meg et par triks om hvordan jeg på best mulig måte kan takle hverdagsstresset. Og jeg deler dem selvsagt med deg.

7 tips til å stresse mindre i desember:

 

 1. Dette er det ultimate tipset. Husk å pust. Og ikke bare overfladisk pusting, men gode dype pust. Dette er så viktig! Gjør det hver dag, ved minste tegn til stress. Også ellers i hverdagen. Bare sett deg ned et sted, lukk øynene og pust. Det tar ikke mange dype pust før du merker at kroppen blir mer avslappet og rolig.
 2. Si nei. Blir det for mye for deg? Si nei i stedet for å prøve å nå igjennom alt. Prioriter de tingene som er viktigst for deg og si nei til det andre, uten dårlig samvittighet.
 3. Når du trenger frigjør du lykkehormonet xx som støtter kroppens bekjempelse av stress. Det trenger derimot ikke å være tung trening for at det skal virke. Faktisk kan tung trening i mange tilfeller føre til at kroppen stresser mer.
  Gode treningsøvelser er f.eks: Yoga, skogsturer, fjellturer, gåturer, aerobic, styrketrening, og kardio hvis du føler at kroppen din takler det. (min kropp takler ikke kardio, da blir jeg dårligere)
 4. Øk inntaket av omega 3. Omega 3 smører hjernebanene og kan da hjelpe å bedre hukommelse og stressmestring. Når vi stresser bruker kroppen mer omega3 enn vanlig, så du gjør lurt i å øke inntaket av dette. Gode kilder til omega3 er: Sjømat, spesielt fete fiskeslag, linfrø, nøtter, gressforet kjøtt.
 5. Ta deg et godt varmt bad med epsomsalt og eteriske oljer. Epsomsalt virker utrensende på kroppen, og gir også magnesium noe som kroppen bruker raskere ved stress. Har du ikke epsomsalt får du selvsagt også en avslappende effekt med vanlig badesalt, men jeg anbefaler epsomsalt. Du får kjøpt det på f.eks ebay.
  Av eteriske oljer kan du for eksempel bruke: lavendel, frankincense, bergamot, sitron og virak.
 6. Handle på nett. Hvis du handler på nett slipper du stresset med å handle på overfylte og kaotiske kjøpesentre. Du kan kanskje også få gode rabatter på netthandel. TIPS: Hvis du melder deg på mitt nyhetsbrev får du tilgang til en VIP-side med gode tilbud og rabatter. Når jeg mener handle på nett, så mener jeg selvsagt at det er best å handle hos små enkeltstående bedrifter, og gjerne norske. Jeg har flere favoritter selv (blant annet myrullpiken, naturkilden, agentm ++ )
 7. Lag deg en antistress oljeblanding av eteriske oljers og smør denne under fotsålen og i nakken/håndledd for å få støtte til å takle stresset bedre. Jeg bruker selv eteriske oljer i dag for å støtte kroppen i forskjellige prosesser, blant annet å mestre stresset.
  Oppskrift: Bland lavendel, frankincense, virak og cedarwood i en rollerflaske, fyll på med kokosolje.

 

Få gratis stressolje:

Syns du det virker litt vanskelig å lage din egen stressolje? Hvis du melder deg inn i doTerra i desember, gjennom meg, får du i tillegg til den vanlige startpakken en flott velkomstpakke av meg bestående av vareprøve på blekende tannkrem og en nydelig oljeblanding i rulleflaske laget spesielt for å ha med i vesken/lommen slik at du kan rulle på deg oljen når du trenger det. På den måten kan du få støtte til å takle stresset på en enkel måte. Jeg blander denne oljeblandingen selv, og har testet ut hvilken som er best for å få den optimal mot stress.

I desember får du også gratis Frankincense (verdi 990kr) hvis du bestiller family kit.

Du kan melde deg inn i doTerra her. Trenger du veiledning til registrering får du det her -> Eteriske oljer

Du får selvsagt god opplæring i bruk av eteriske oljer gjennom egen facebookgruppe, samt at jeg holder på å lage en nybegynerguide til eteriske oljer som alle som melder seg inn får tilsendt via mail innen kort tid.

Hvordan takler du stress i hverdagen? Har du noen gode tips?

 

5 kommentarer

Avdelingholt/ Anja Holt 4. desember 2017 - 12:07

Jeg har planlagte pauser og pustehull.

Det være seg gå en tur i lunchen. Gjøre noe helt annet enn det jeg holder på med som avbrekk.

Og faktisk prøver jeg se på ting jeg skal gjøre som oppgaver jeg gleder meg til. Jeg prøver kjenne mens jeg bretter klær på hvordan følelsen er i kroppen av at oppgaven er gjort. Vanskelig å forklare.

Svar
Nann Karin 4. desember 2017 - 18:29

Æhh, jeg tror ikke jeg er den rette å spørre. Har ligget mer eller mindre det siste året, – og er på vei tilbake til jobb. Samtidig som jeg forsøker å finne ut av hva som er optimalt for meg, for å unngå stress. De dagene jeg har energi, så er det å få ting unna med en gang en god ting. Dessuten så er pustepauser, gjerne med fokus på pusten, en god opplevelse. Eller det jeg skal ta nå, et varmt bad i et mørk og stille rom.

Svar
Louise 5. desember 2017 - 01:58

Handle på nett, puste og si nei – støtter meg virkelig til de tre der altså

Svar
Linda Hagen 5. desember 2017 - 09:45

Å prioritere og å si nei av og til er gull verdt for meg. Dette har jeg blitt så mye flinkere til nå enn jeg var før. Det spiller jo ingen rolle om jeg ikke får laget den kaken til juleavslutningen. Det er alltid nok uansett. Bedre å komme blid og uthvil uten kake, enn med kake og superstresset.

Svar
Linn - FruBeversHverdag som daglig leder i familien O.j. 6. desember 2017 - 10:17

Deleger bort alle du ikke MÅ gjøre. Storhandle fremfor daglig handling. Vit dine egne begrensninger og la andre hjelpe deg. Og dropp å rydde hver dag etter barna, gjør det en dag i uken istendfor.
Og ikke minst: pust med magen, le og kyss / klem masse

Svar

Skriv en kommentar