Rimelige høstaktiviteter for familien

av Naturmamma

Høsten er fantastisk flott og fargerik. Men den kan også være kald og stormfull. Jeg har her samlet et par ideer til hva dere som familie kan gjøre om høsten. Alle ideene er bassert på at de skal være rimelig og enkel for alle aldre.

Tur i skogen

Ta med deg stormkjøkkenet og en posesuppe (ja, i skogen er det lov med posesuppe) eller grill pølser med pinnebrød på et bål. Lag litt varm kakao, eller solbærtoddy og ta med i termos. Hvis det er vått ute kan det være lurt å ta med noe å sitte på, og ha regnbukse på. Gå akkurat så langt som dere orker. Det er også letter å lokke med seg barna hvis man har noe godt med, en plate Kvik lunch og en appelsin på deling for eksempel.

Hopp i sølepyttene

Om høsten er det ofte mye regn, og dermed mange sølepytter rundt om. Ta på dere regntøy og støvler og gå ut i veien/marka og finn en pytt å hoppe i! Hvis det er kaldt ute, så husk ulltøy under.

Fjæretur

Det er enda ikke for sent å gå i fjæra hvis dere bor i nærheten av sjø. Ta med en bøtte, og kanskje en spade. Har dere håv er det også et godt hjelpemiddel, men absolutt ikke nødvendig. Det kan være lurt å utstyre de minste med regntøy og støvler. Plukk krabber, se hvor store rekene har blitt. Prøv å fange småfisk eller finn snegler og skjell. Utforsk naturen og lær barna om den.

Gårdsbesøk

Besøk en åpen gård hvis det finnes i nærheten. Se på dyrene, klapp de, i noen tilfeller kan dere også mate dem. En perfekt anledning til å lære barna om dyr, dyrelyder, dyremat eller eventuelt hvor maten kommer fra. Har gården utsalg kan dere kjøpe noen grønnsaker/kjøtt for å lage middag. Da lærer barna i ytterligere grad hvor maten kommer fra.

Gå på naturutforsking

Det er mulig å gå på tur, i rolig tempo, og bare puste inn den friske høstlukten. Eller se på fargen på bladene, studere formene, eller kjenne på frosten når den kommer. Hvis dere ønsker det kan dere også ta med en bøtte og plukke kongler, rognebær, blader etc og lage naturbilder eller pressede blader når dere kommer hjem.

Les en bok. 

Høsten er også tid for regn og storm. Da er det godt å krype sammen under teppet med en bok. Les gjerne for barna, eller hvis du har større barn, la dem lese for deg – så langt de klarer. Ikke tving dem, men la det være en lysbetont ting.
Har dere ikke bøker hjemme, eller barna har lest gjennom de flere ganger før, kan dere ta en tur på biblioteket for å lese eller låne med hjem.

Utforsk kjøkkenet

Når været blir mørkere og kaldere kan det være godt å lage god mat på kjøkkenet. Bak boller, muffins, eller snacks sammen med barna. På den måten lærer de seg å telle og måle, og ikke minst å lage mat til senere når de selv er voksen. Se eventuelt oppskrifter her

Håndarbeid/hobby

Høsten er orange, gul og rød. Det er halloween, og jula nermer seg med stormskritt. Lag håndarbeid i flere forskjellige varianter. Tegn/mal, sy dukkeklær, strikke, lag kort, klipp, lim, gjennbruk noe, eller lag julegaver. Se 15 geniale måter å resirkulere doruller på.

2 kommentarer

Nienna 4. september 2014 - 20:07

Genialt! 🙂 Jeg begynner snart på julegavene, med lydbok på øret og kakao i koppen!

Svar
Anita 5. september 2014 - 10:01

Det gjør jeg også! Med webinar på øret i stedet, du vet hvordan jeg er.

Svar

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.