Enkle frøbrød (lavkarbo, glutenfri)

av Naturmamma


Frøbrød passer perfekt til helgekos med reker eller krabbe. De er Superenkle å lage og erstatter loff veldig bra. I tillegg er de mye sunnere enn loffen – vinn vinn!

Du kan også ha krydder i dem (f.eks rosmarin eller persille) og bruke dem som vanlig brødskiver med pålegg på.

Jeg oppbevarer dem i en beeswrap i kjøleskapet, men de blir litt tørre etter et par dager (det gjør de uansett i plast også) Så det beste er å oppbevare dem i frysen etter en dag, også ta ut så mange du trenger og varme dem lett i ovnen i ett par minutter. Jeg bruker beeswraps fordi jeg ønsker å eliminere plastsøppel og bruker gjenbrukbare alternativer. Beeswraps kan brukes om igjen og om igjen.

Enkle frøbrød (lavkarbo, glutenfri)

  • 2 dl sesamfrø (avskallet)
  • 2 dl hvitost (jeg har brukt norvegia)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts fiberhusk
  • 3 stk egg
  1. Bland godt sammen de tørre ingrediensene. Tilsett ost og rør jevnt.
  2. Tilsett eggene til slutt, og rør slik at blandingen blir godt blandet sammen.
  3. Bruk en slikkepott og bre røren utover en smurt langpanne, prøv å unngå hull – men samtidig at det blir tynt.
  4. Stek i ovnen på 225grader i ca 7-8 minutter.
  5. Bruk en pizzaskjærer til å dele opp i stykker. Jeg får som regel 9-12 stykker alt ettersom hvordan jeg deler opp.
Frokost, Lunsj, Matboksmat
Glutenfri, Lavkarbo

Begin your Herbal Journey in the Introductory Herbal Course

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.