Frøbrød passer perfekt til helgekos med reker eller krabbe. De er Superenkle å lage og erstatter loff veldig bra. I tillegg er de mye sunnere enn loffen – vinn vinn!
Du kan også ha krydder i dem (f.eks rosmarin eller persille) og bruke dem som vanlig brødskiver med pålegg på.
Jeg oppbevarer dem i en beeswrap i kjøleskapet, men de blir litt tørre etter et par dager (det gjør de uansett i plast også) Så det beste er å oppbevare dem i frysen etter en dag, også ta ut så mange du trenger og varme dem lett i ovnen i ett par minutter. Jeg bruker beeswraps fordi jeg ønsker å eliminere plastsøppel og bruker gjenbrukbare alternativer. Beeswraps kan brukes om igjen og om igjen.
Enkle frøbrød (lavkarbo, glutenfri)
- 2 dl sesamfrø (avskallet)
- 2 dl hvitost (jeg har brukt norvegia)
- 1 ts bakepulver
- 1 ts fiberhusk
- 3 stk egg
- Bland godt sammen de tørre ingrediensene. Tilsett ost og rør jevnt.
- Tilsett eggene til slutt, og rør slik at blandingen blir godt blandet sammen.
- Bruk en slikkepott og bre røren utover en smurt langpanne, prøv å unngå hull – men samtidig at det blir tynt.
- Stek i ovnen på 225grader i ca 7-8 minutter.
- Bruk en pizzaskjærer til å dele opp i stykker. Jeg får som regel 9-12 stykker alt ettersom hvordan jeg deler opp.