Home Oppskrifter mat Påskegul chiapudding

Påskegul chiapudding

by Naturmamma

Jeg har laget chiapudding jevnlig siden nyttår nå og har testet ut litt forskjellige oppskrifter. Denne er nok helt klart favoritten til nå. Jeg har fått litt inspirasjon til den fra Naturkilden.net

Chiapuddingen er god, og inneholder masse god næring til kroppen. I tillegg lager chiapudding seg selv over natten, noe som er perfekt for travle morgener.

Påskegul chiapudding

Jeg har laget chiapudding jevnlig siden nyttår nå og har testet ut litt forskjellige oppskrifter. Denne er nok helt klart favoritten til nå. Jeg har fått litt inspirasjon til den… Oppskrifter mat Påskegul chiapudding European Skriv ut
Serveringer: 2 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

  • ca 2 dl melk (jeg varierer mellom kokosmelk og mandelmelk)
  • 4 ss chiafrø
  • 1/2 ss kollagen
  • 1/2 ss honning
  • 2 eggeplommer
  • 1 klype vaniljepulver

INSTRUKSJONER:

Ha alle ingrediensene i en beholder. Bruk en stavmikser og blend dem sammen.
La beholderen med blandingen stå i kjøleskapet til dagen etter, for å la chiafrøene svelle til pudding.

Jeg bruker ikke vaniljesukker men vaniljepulver i denne oppskriften og det er fordi jeg ønsker å kutte ut sukkeret.
Eggeplommene er tilsatt for å gi den gule fargen – men den er også tilsatt for næring, eggeplommen er nemlig supernæringsrik.
Den inneholder 15g protein, men den inneholder også vitamin A, B, D, E og K vitamin. Perfekt næring altså. Bruker du egg fra frittgående, lykkelige høner har de ofte gulere plomme enn konvensjonelle fra butikken.

Chiafrø har hele 5 gram fiber per spiseskje. De inneholder også masse omega3, faktisk inneholder bare 2 sschiafrø mer omega3 enn en laksefileet.
I tillegg inneholder det også mye kalsium og magnesium.

Kollagenet er tilsatt for næringen også, det er superviktig for hud, hår, bein muskler og fordøyelse. Det kan du kjøpe på Naturkilden.no

Klemmer fra Anita - Naturmamma

Ps. vil du ha flere innlegg som dette? Følg gjerne bloggen på facebook, instagram eller meld deg på nyhetsbrevet mitt.

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.