Grønn smoothie med jordbær

av Naturmamma

For å støtte kroppens egen utrenselsesfunksjoner kan det være greit å gi den noe annet enn pasta, pommes frites og grandiosa. I stedet kan det være lurt å lage naturlig mat, som grønn smoothie, juicer, eller rett og slett mat av rene råvarer.

Jeg har i lang tid laget meg grønn smoothie for å nære kroppen og gi den grønnsaker jeg typisk ikke får i meg til vanlig. Spinat og grønnkål, eller persille for eksempel.

Oppskrift på grønn smoothie med jordbær

Du trenger:

1 neve spinat eller grønnkål gjerne frosset
1/2 avokado
1/2 banan
ca 10 jordbær
ca 1 dl kokosmelk – det flytende.

Putt alle ingrediensene i blenderen og bland godt. Hvis du ikke bruker frossen spinat eller grønnkål i grønn smoothie er det godt å ha oppi et par isbiter slik at det blir kaldt. Jeg bruker å ha kokosmelk oppi mens jeg blender slik at jeg finner den konsistensen jeg vil ha. Liker du smoothien flytende har du i litt mer kokosmelk enn jeg har i. Jeg bruker også som regel bare den flytende delen av kokosmelken. Dvs jeg har boksen med kokosmelken i kjøleskapet om natten. Da legger fettet seg oppå toppen og jeg kan spa det bort med en skje og bruke den flytende delen. Den tykke kremete delen er perfekt i supper eller gryter. Grunnen til at jeg gjør det sånn er fordi den flytende delen er mer søt og det liker jeg i grønn smoothie som er ganske basisk på smak.

Pynt smoothien med en stilk mynte, og et par jordbær, og hvis du vil ha sugerør til – velg glass eller stål og dropp plast.

PS. Dette er en post i serien 31 dager til en mer naturlig livsstil – du finner flere poster om dette temaet her. 

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.