Home Naturlig livsstil Morsomme påskeaktiviteter for barna

Morsomme påskeaktiviteter for barna

by Naturmamma

Påsken er rett rundt hjørnet og det betyr skolefri, og kos. Men i mange tilfeller også at vi foreldre får høre den vanlige: «jeg kjeder meg!» Jeg har derfor samlet et par påskeaktiviteter som er morsom både for barna og de voksne.

Kast ball på påskeharen

Bruk en stor pappeske. Tegn på påskeharen og klipp ut åpning for munnen. Lim gjerne på en bit av rød papp som tunge. Stå et stykke unna og prøv å kaste små baller i munnen på den. Har du ikke små plastballer kan du bruke tennisballer, de små oransje rundingene inni kinderegg, bygge noe rundt med lego, eller bruke steiner. Kilde her. 

Påske blåsemaling

Klipp til et ark slik at det blir formet som et egg. Ta dråper med maling på arket og bruk et sugerør til å blåse ut malingen. Dette husker jeg at jeg syns var utrolig kjekt når jeg var liten selv. Kilde.

Påskedomino

Klipp ut kartong formet som egg. Bruk klistremerker til å lage dominotall på sidene. Eller bruk klistremerker i flere forskjellige farger. Dekorer eggene og la barna leke domino i lange baner. Du kan se hvordan du kan lage disse både til store barn og til små her.

Balanser egget

Når vi var liten var det alltid konkurranse om å balansere en potet på en skje på sankthans. Jeg ser mange gjør det samme med egg til påske. Dette er kanskje en litt lettere variant som ikke involverer å vaske opp knuste egg. Den hjelper barnet å øve på balansen samtidig som det er gøy.  Kilde.

 PS: Jeg delte også mine favoritter til sunt påskegodt i går. Sjekk de ut her. 

Klemmer fra Anita - Naturmamma

Ps. vil du ha flere innlegg som dette? Følg gjerne bloggen på facebook, instagram eller meld deg på nyhetsbrevet mitt.

4 comments

Avdeling Holt/ Anja Holt 17. mars 2016 - 12:27

Så mange fine tips! Jeg likte spesielt godt den kaste inn i munnen på påskeharen!!!!

Reply
Anita 18. mars 2016 - 14:14

Det var min favoritt også 😀

Reply
Lappeteppet/ Anja 18. mars 2018 - 13:55

Den å kaste stein i munnen på påskeharen likte jeg ekstra godt!

Takk for fine tips!

Reply
Linn - FruBeversHverdag som daglig leder i familien O.j. 20. mars 2018 - 14:08

Kule aktiviteter!
Jeg har tart Print sqreen – så jeg ikke glemmer, for jeg skal teste ut noen av forslagene dine.
God (snart) påske til deg og gjengen Anita

Reply

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.