Morsomme påskeaktiviteter for barna

av Naturmamma

Påsken er rett rundt hjørnet og det betyr skolefri, og kos. Men i mange tilfeller også at vi foreldre får høre den vanlige: «jeg kjeder meg!» Jeg har derfor samlet noen påskeaktiviteter som er morsom både for barna og de voksne, så kan dere kose dere og nyte fridagene. 

Kast ball på påskeharen

Bruk en stor pappeske. Tegn på påskeharen og klipp ut åpning for munnen. Lim gjerne på en bit av rød papp som tunge. Stå et stykke unna og prøv å kaste små baller i munnen på den. Har du ikke små plastballer kan du bruke tennisballer, de små oransje rundingene inni kinderegg, bygge noe rundt med lego, eller bruke steiner.

 

Påske blåsemaling

Klipp til et ark slik at det blir formet som et egg. Ta dråper med maling på arket og bruk et sugerør til å blåse ut malingen. Dette husker jeg at jeg syns var utrolig kjekt når jeg var liten selv.

 

Balanser egget

Når vi var liten var det alltid konkurranse om å balansere en potet på en skje på sankthans. Jeg ser mange gjør det samme med egg til påske. Dette er kanskje en litt lettere variant som ikke involverer å vaske opp knuste egg. Den hjelper barnet å øve på balansen samtidig som det er en gøy påskeaktivitet.

Male steiner som påskeegg

Gå ut i naturen og plukk runde og ovale steiner. Det kan godt være forskjellig størrelse på dem. Finn maleutstyr og mal striper, prikker etc på dem. Sørg gjerne for at hele steinen er malt over slik at det faktisk ser ut som et påskeegg. 

Skriv ut hobbyark – prikk til prikk, fargelegging etc

Ofte når vi ønsker å gjøre noe kjekt skriver vi coloringpages easter. Så kan vi finne ting vi skriver ut på printeren og fargelegger. For eksempel en påskekylling eller prikk til prikk oppgaver. 

Lag påskedekorasjoner 

Klipp ut papp formet som egg, påskeharen etc. Vi setter opp en kvist med bjørkeskudd i en vase på kjøkkenbodet og henger det vi lager på dette. Noen ganger perler vi egg, andre ganger klipper vi ut kartong formet som en tulipan og har oppi vasen sammen med bjørkekvistene. 

Fargelegg egg med naturlig farge

Visste du at du kan farge egg med naturlige emner som blåbær, løkskall og gurkemeie? Jeg har laget et eget blogginnlegg om å farge egg med naturlige råvarer det finner du her. 


 PS: Jeg har også delt andre ideer om påske, som for eksempel: 
* Påskegul chiapuidding
* Mandel og daddelkuler med appelsinsmak (storfavoritt her i huset) 
* Hvordan du kan så karse til påske

//Annonselenker//

God påske – hefte for hele familien

Uansett hvor du er vil dette heftet få deg i påskestemning og skape hygge, spenning og aktivitet for store og små, både hjernetrim, glede og inspirasjon.

Kr 157

Påskegodt kaffe/sjokoladeegg

  • Sjokoladeegg sammen med kaffe er aldri feil..!
  • Hyttebesøk i påska? Denne gaven slår garantert an
  • Perfekt til påskekosen

Kr 299

Hobbysett Marmorering Egg Påske

Gjør det enkelt å marmorere: Drypp – dypp – la tørke! Malingen tørker på 15 minutter og er fremstilt av organisk løsemiddel. Fargen dryppes rett fra flasken i vann.

Kr 199

4 kommentarer

Avdeling Holt/ Anja Holt 17. mars 2016 - 12:27

Så mange fine tips! Jeg likte spesielt godt den kaste inn i munnen på påskeharen!!!!

Svar
Anita 18. mars 2016 - 14:14

Det var min favoritt også 😀

Svar
Lappeteppet/ Anja 18. mars 2018 - 13:55

Den å kaste stein i munnen på påskeharen likte jeg ekstra godt!

Takk for fine tips!

Svar
Linn - FruBeversHverdag som daglig leder i familien O.j. 20. mars 2018 - 14:08

Kule aktiviteter!
Jeg har tart Print sqreen – så jeg ikke glemmer, for jeg skal teste ut noen av forslagene dine.
God (snart) påske til deg og gjengen Anita

Svar

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.