Hvordan spire karse til påske

av Naturmamma

//Inneholder annonsesamarbeid//

Å spire karse til påske er gøy for både voksen og barn. Det er enkelt å gjøre, krever lite stell, og karse vokser så raskt at barna kan følge med fra dag til dag.

I tillegg er også karse som supermat å regne. Når de små frøene bryter ut i små spirer bruker den enorme krefter på å få det til, og alle de kreftene blir supersentrert i den lille spiren.

Karsespirer inneholder mye vitamin K, men er også rik på kalium, folat, Vitamin A, Vitamin C, VItamin B6 og B2.

Vi pleier å lage kyllinger av eggekartong eller lignende som vi dyrker karsen i. Barna syns det er stor stas med fjær og øyne på kyllingen som passer på karsen. Men du kan også dyrke dem i eggeglass, tomme eggeskall eller på et fat.

Slik bruker du karse i mat:

Bruk karse på frokostskiven med ost på, eller prøv denne oppskriften med proteinrundstykke.
Den krydrede smaken til karse passer perfekt til osten.
Ellers kan du bruke den som erstatning for gressløk i eggerøre eller potetsalater, rømmedipp eller som et ekstra krydder i wokgryten. Jeg tror også den er god som erstatning for ruccola – det skal vi teste i år.

Slik dyrker du karse:

  • Velg hva du skal dyrke karse i. Fuktig bomull eller papir funker best.
  • Sørg for at du har bomull eller papiret i en beholder som nevnt over – eggeskall, fat, eggekartong etc slik at ikke det blir fuktig på bordet/benken din.
  • Legg karsefrø oppå bomullen eller papiret
  • Pass på at frøene hele tiden er fuktig. Jeg gjør det enklest med en sprayflaske fylt med vann som jeg sprayer frøene med morgen og kveld.
  • Repeter i et par dager.
  • Klipp karsen når den er ca 3 cm lang. Det vokser ut flere ganger.
  • Det viktigste er at bomullen eller papiret som karsefrøene ligger på aldri tørker ut.

Du kan kjøpe karsefrø i de fleste hagesenter, og jeg mener også å ha sett det på meny tidligere. Jeg har bestilt mine fra solhatt.no da de har økologiske karsefrø. CChobby har også karsefrø du kan bestille, de er på tilbud nå også. Sleng gjerne med litt ekstra hobbyutstyr så har du noe kjekt å gjøre på i påsken.

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.