Slik farger du egg med naturlig farge

av Naturmamma

I dette blogginnlegget skal jeg vise deg hvordan du kan lage naturlig fargede egg ved bruk av enkle råvarer du ofte har hjemme. Dette er enkelt å gjøre hjemme, også sammen med barna.

Slik forbereder du egg for farging:

  • Fyll en gryte med vann, ca halveis full
  • Legg egg i gryten når vannet koker. Du kan ha så mange egg du ønsker i gryten, men husk at det lett koker over. Jeg pleier å koke 6-8 om gangen. Bruker du en større gryte kan du selvsagt koke flere egg.
  • Ta på lokk og la eggene koke i ca 20 minutter
  • Når eggene er ferdig kokt, ta dem ut av det kokende vannet, og skyll dem i kaldt vann. Jeg pleier så å legge dem i en skål med isbiter i slik at kokeprosessen stopper. Når de er kald er de klar for farging.

For å lage fargen:

  • Finn fram ingrediensene du trenger for å farge eggene med. Se neste avsnitt for ideer.
  • Ha ingrediensene sammen med vann i en gryte. Kok i 30 minutter.
  • Sil fargen for å ta bort skall/blomster etc. Hvis du har brukt pulver er det ikke nødvendig å sile fargen.
  • Ha fargen i et glass og tilsett 1 ss eddik per 2,5 dl veske du har.
  • Ha i eggene. For best effekt bør eggene være helt tildekket av fargen.
  • Plasser glasset i kjøleskapet til ønsket farge er oppnådd.
  • Tørk eggene og oppbevar dem i kjøleskap

Hva kan du bruke for å lage farger?

  • Skall av gul løk = gule egg
  • skall av rød løk = røde egg
  • Rødbeter = røde egg
  • Rødkål = blå egg
  • Blåbær = blå egg
  • Persille = lysegrønne egg
  • Spinat = pastellgrønne egg
  • Kaffe = brune egg
  • Te = lysebrune egg
  • Gurkemeie = gule egg

BONUS: Hvis du vil ha ytterligere effekt på eggene du farger kan du ha et blad eller blomst inntil egget også legge egget i tuppen av en tynn strømpebukse. Du må knyte strømpebuksen hardt inntil slik at blomsten/bladet blir liggende tett inntil egget. Ha egget i et av de nevnte fargeemnene over og gjør som vanlig. Når du klipper bort stømpebuksen er det mønster i det fargede egget.

Klemmer fra Anita - Naturmamma

Ps. vil du ha flere innlegg som dette? Følg gjerne bloggen på facebook, instagram eller meld deg på nyhetsbrevet mitt.

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.