Lag din egen hjemmelaget fuglemat, enkelt og gøy!

av Naturmamma

Jeg elsker prosjekter der barna og jeg kan lage gøye ting sammen. Nå om høsten og vinteren er det kaldt ute, noe som betyr at småfuglene har vanskeligheter med å finne mat. Vi pleier å ha julenek rundt juletider, og har frø ute. Men, når jeg kan lage hjemmelaget fuglemat selv og samtidig ha det kjekt med barna – ja da er det noe for meg.

Her har vi brukt råvarer som ikke påvirker naturen i nevneverdig grad. Du kan også bruke for eksempel en dorull istedenfor kongler om du ønsker det – men vær obs på at de bruker en del tid på å bryte seg ned i naturen etter at fuglematen er spist opp.

Den enkleste måten å få på peanøttsmør på konglen var rett og slett å bare rulle den i peanøttsmøret. Men det ble også en del gris av det – så hvis du ikke er så glad i gris anbefaler jeg deg å lage den hjemmelagde fuglematen utendørs eller bruke en skje for å dryppe på peanøttsmøret forsiktig. Da har du litt bedre kontroll enn hvis du dypper eller ruller det i peanøttsmør. Vi gjorde derimot alle tre metodene og de funket ok alle sammen.

Vi brukte en frøblanding fra butikken, men du kan fint bruke en blanding av det du har. Fugler er veldig glad i solsikkefrø og gresskarkjerner for eksempel.

Hjemmelaget fuglemat – oppskrift

Du trenger:

  • Kongle
  • Hyssing
  • Peanøttsmør
  • frø/nøtter

Fest hyssingen i konglen først. Jeg syns det var best med et litt lang hyssing slik at det var enklere å henge opp i trær.
Det enkleste var å knyte hyssingen fast nederst på konglen der den er tykkest. Knyt godt så den ikke faller av.

Rull så konglen i peanøttsmør også i frø etterpå. La det tørke litt i romtemperatur.

Heng opp fuglematen i et tre eller annet godt egnet sted og la fuglene nyte et festmåltid.

PS: Klikk på lenken hvis du vil lese mitt blogginnlegg om tips til vinteraktiviteter du kan gjøre med barn.

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.