20 billige vinteraktiviteter for barn

av Naturmamma

I dag kom den første snøen for i år, og jeg kom til å tenke på aktiviteter vi kan gjøre sammen som familie uten tv/data selv om det snør og er kaldt ute. Alle disse aktivitetene er billige og enkle, men noen krever utstyr, og da er mitt beste tips å ta en tur til bruktbutikken eller Fretex, de har ofte ski, skøyter eller akebrett billig.

 1. Lag en snømann. Denne er klasisk. Er det så mye snø ute at du kan lage en snømann som er større en barna er det gøy. Bruk steiner som øyner, pinner som armer og en gulrot som nese. Barna syns også det er gøy å kle på snømannen klær som ikke blir brukt så mye. En jakke og en lue eventuelt et skjerf gjør susen. Er det lite snø der du bor kan dere lage hver sin miniatyrsnømann.
 2. Lag din egen bowling. Bruk tomflasker til kjegler. Hvis du ønsker kan du spraymale dem utenpå, eller ha litt flytende maling i bunnen som du rister ut slik at innsiden blir malt. Bruk en ball du allerede har, og se hvem som er best i hjemmebowling! Ide herfra.
 3. Bygg et snøslott eller en festning. Igjen trenger du litt snø. Hvis det er så mye snø at du kan måke, kan du lage en haug med snø som dere etterpå kan grave ut et snøslott inni. Et annet alternativ er å lage en mur/halvmåne som er snøfortet.
 4. Ha snøballkrig. Bruk fortet som beskyttelse og kast snøballer på hverandre. Pass på at dere blir enig om hvor det er lov å kaste snøballer og at alle vet at det skal gjøres forsiktig slik at det ikke blir krangling utav det.
 5. Lag snøballdart. Finn noe som kan være mål, eller lag det selv. Ha en konkurranse om hvem som klarer å treffe i midten flest ganger.
 6. Ak på akebrett. Finn en god bakke og ak så mye dere orker. Pass på at dere ikke aker i veien eller slik at dere kan ende opp i veien.
 7. Stå på skøyter. Hvis vannet er trygt er dette en fin aktivitet for barna da de da får bevegd seg godt. Ta gjerne med kakao til de som blir sliten. Her er det veldig viktig å være sikker på at vannet er trygt og ikke bare anta.
 8. Ta turen til svømmehallen. Er du lei av snøen? Ta med deg barna til den lokale svømmehallen. Hvis du unngår de store badelandene koster det som regel under 50kr pr person På vår lokale svømmehall koster det 30kr for voksne og 15 for barn.
 9. Spenn fast skiene og gå på langrennstur. Prøv deg i nærområdet eller finn skiløyper.
 10. Gå en tur i skogen. Vi tar med oss kveldsen ut i skogen noen ganger på vinteren. Det er koselig å brenne bål når det er mørkt, og pannekakene smaker så utrolig mye bedre i skogen enn hjemme. Vi steiker pannekaker på bålet og har med oss røre i en flaske. Kakao passer til.
 11. Spill et brettspill sammen. Bruk et dere har hjemme fra før av, eller finn et i en bruktbutikk. Eventuelt kan dere høre med venner om dere kan få låne av dem, eller byttelåne med dem.
 12. Lag hjemmelaget fuglemat. Rull en kongle i peanøttsmør for så å rulle den i frø og/eller nøtter. Heng den opp, gjerne slik at du kan se den fra vinduet, og vent på at småfuglene kommer.
 13. Gå en tur, og se etter dyrespor i snøen. La barna få gjette hvilke spor det er, noen ganger kommer det noen morsomme forslag. Vil du gjøre det mer avansert kan dere ta bilde av sporene og lage en minnebok.
 14. Lag et stort bål i hagen, pakk dere inn i tepper og fortell eventyr eller les en bok sammen.
 15. Lag mat sammen. Velg dere favorittretten til barnet/barna og lag den sammen med de, eller lag en kake sammen.
 16. Lag islykter. Ta en bøtte, fyll den med litt vann og dekor. Ha en mindre bøtte oppi og sett bøtten ut eller i frysen. Når den er frossen tar du bort begge bøttene og du har en islykt.
 17. Fargelegg snøen. Ha vann og konditorfarge på en sprayflaske og gå ut å spray på snøen. Et tips er å spraye snømannen eller snøfestningene.
 18. Gå på biblioteket, lån en bok og ha lesestund sammen.
 19. Lag snøflak av papir. Brett A4 papir sammen i fire og klipp mønster, pass på å ikke klippe i hjørner eller slik at papiret deler seg. Åpne det igjen og se de flotte snøkrystallene dere har laget.
 20. Resirkuler de halvtomme fargestiftene ved å knekke dem i småbiter, ha dem i ønskede former og smelte dem i ovnen. Husk å bruke former til for eksempel sjokolade, slik at de tåler varme. La de kjøle ned, så stivner de og blir til nye fargestifter. Les mer her.
Kom gjerne med tips om flere vinteraktiviteter i kommentarfeltet.

3 kommentarer

Avdeling Holt/ Anja Holt 17. januar 2016 - 09:29

Vi har laget islykter, med blå farge, i ballonger. Det er enda enklere enn bøtte synes jeg. God morgen og søndag til deg!

Svar
Anita 21. januar 2016 - 14:07

Ja! Så lurt! Jeg så det på bloggen din og det virket som en veldig kjekk aktivitet.

Svar
For oss listefreaker… 17. februar 2018 - 08:45

[…] nærmer seg for vår del. Hva skal man finne på? Naturmamma har 20 billige vinteraktiviteter for barn om du trenger litt inspirasjon […]

Svar

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.