Saftige bærmuffins (lavkarbo, paleo, glutenfri)

av Naturmamma

Har du noen gang hatt lyst på noe godt og søtt, men også ønsker at det skal være sunt?
Jeg har løsningen på på det problemet! Her får du nemlig en muffinsoppskrift som inneholder ingredienser som gjør godt for kroppen din.

At muffinsene er lavkarbo, paleo, sukkerfri melkefri og glutenfri er et stort pluss! De passer for alle. Og det er ikke det beste engang. Muffinsene er kjempe enkle å røre sammen. Du tar en skål og en visp, rører sammen ingrediensene – og vips, ferdig røre! Like lett som toromuffins jo!

I oppskriften har jeg brukt fibersirup som søtning. Du kan selvsagt bruke annen søtning hvis du ønsker det. Honning, kokossukker eller sukrin for eksempel.
Jeg har også brukt finmalte mandler – men du kan male dem selv hvis du ønsker billigere muffins – da kjøper du mandler i løsvekt og maler til mel i en kaffekvern eller blender.

Lavkarbo for nybegynnere: slik lykkes du på 4 uker | Mer matglede med lavkarbo: naturlig mat uten gluten og sukker | Lavkarbo for alle: 100 nye oppskrifter | Lavkarbo: husmannskost | Keto: optimer din fettforbrenning og gå ned i | Frisk med lavkarbo: nytt liv med riktig mat |

Saftige bærmuffins (lavkarbo, paleo, glutenfri)

  • 300 g finmalte mandler
  • 2 ts bakepulver
  • 4 stk egg
  • 200 g bær (ferske)
  • 4 ss fibersirup
  • 4 ss kokosolje
  • 1 ts vanilje
  1. Varm opp ovnen til 180 grader
  2. Bland sammen finmalte mandler og bakepulver i en bolle.
  3. Tilsett egg, fibersirup, kokosolje og vanilje. Rør godt. Det skal være en klissete røre.

  4. Vend inn bærene til slutt.

  5. Bruk en skje eller isskje og fyll muffinsrøren i muffinsformene. Jeg brukte ca 1 +1/2 spiseskje per muffinsform.

  6. Stek i ovnen på 180 grader i 35minutter eller til deigen ikke henger fast hvis du stikker en gaffel i muffinsen.
  7. Kjøl dem ned og strø over sukrin melis hvis du ønsker det.

Dessert
Glutenfri, Lavkarbo, Melkefri, Sukkerfri

2 kommentarer

Skogfrue 19. august 2017 - 13:53

Nam, det så skikkelig godt ut! 🙂

Svar
Lappeteppet/ Anja 12. januar 2018 - 13:16

De så knallgode ut!

Svar

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.