Hvordan skrive en god CV – 3 gode tips

av Naturmamma

//Annonse – i samarbeid med CV-malen.no//

Jeg holder på å søke på jobb, det er en utfordrende prosess. Og en av tingene som er utfordrende med det er å skrive god CV og søknad som lokker interessen for arbeidsgiveren slik at man blir kalt inn på intervju, og etterhvert får jobben.


Jeg har selv vært på andre siden av dette også, med å tråle igjennom cv på cv for å se etter aktuelle kandidater som lyser seg ut med noe spesielt og som viser at de passer bra til den jobben jeg hadde lyst ut.

Det er et par enkle ting du kan ta med deg i Cven din som gjør at du skiller deg litt mer ut.

Her er mine topp tre tips til å skrive en god CV:

  • rett skrivefeil – dette er det viktigste punktet. Etter at du har skrevet CV eller søknaden bør du gå igjennom teksten og se etter skrivefeil og vanskelige setninger.

  • Visuelt – tenk på at din cv og søknad blir bare en av mange i en bunke og at din potensielle arbeidsgiver skal bla igjennom alle disse for å få seg et overblikk. Din potensielle arbeidsgiver bruker i mange tilfeller bare 3-10 sekunder på din CV. Bruk gjerne farger for å skille deg ut.

  • Bilde – ha gjerne med et bilde av deg selv slik at din potensielle arbeidsgiver kan få et innblikk i hvem du er.

Det er heldigvis noen som har gjort denne jobben enkel for deg. CV-malen.no har laget forskjellige CV MALER du kan fylle ut og bruke. I tillegg kan du enkelt bytte mellom de forskjellige designene i malen etter at du har fylt ut din informasjon en gang. På den måten slipper du å måtte fylle inn informasjon på nytt for å se hvordan Cven blir seende ut med en annen mal.

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.