Hva er egentlig eteriske oljer, og hvordan virker de?

av Naturmamma

Jeg får ofte det spørsmålet – hva er egentlig eteriske oljer? Og det er kanskje ikke så rart, jeg jobber nemlig med å veilede andre i bruk av eteriske oljer.

Eteriske oljer er uttrekk fra planter, i hovedsak blomster, røtter og blader. Oljen inneholder plantens lukt eller essens. Man lager eteriske oljer ved destillasjon eller ved mekanisk uttrekk som kaldpressing.

Når du lukter på en blomst, for eksempel en rose, så er det den eteriske oljen du lukter. Hver eneste plante har forskjellige oljer og virkestoffer.

De brukes ofte i aromaterapi hvor de enten inhaleres gjennom nesen eller munnen, eller blir smurt på huden. Oljene kan også i noen tilfeller tas innvortes, dog er de svært potente så her anbefaler jeg at du får veiledning til dette.

Hva jeg selv bruker eteriske oljer mot:

Stress, angst og depresjon

Det er estimert at 43% av personer som har stress og angst bruker en eller annen form for alternativ terapi. Jeg bruker selv eteriske oljer for å støtte meg selv i stressede perioder og engstelige følelser. Jeg har laget en video om det her:

Hodepine

Når jeg merker at jeg blir sliten og anspent i hodet smører jeg med peppermynte olje som både virker kjølende på huden og hjelper med anspentheten. Den er gull å ha etter en lang dag,

Søvnløshet

Jeg opplever noen ganger at jeg ikke sovner så lett på kvelden, spesielt når jeg har mye å tenke på. Hvis jeg merker at jeg er urolig tidlig på kvelden tar jeg meg en kopp te og et varmt bad for å roe ned. Jeg har alltid eteriske oljer i badekaret. Du kan få samme effekt av et fotbad hvis ikke du har badekar. Det er viktig å huske at man ikke bør bruke skjerm (pc, tv, nettbrett, mobl) de siste timene før sengetid. Jeg smører meg også med lavendel på kvelden for å lindre lette innsovningsvansker.

Utbrenthet

Jeg har laget min helt egen oljeblanding mot utbrenthet som jeg smører på binyrene mine hver dag (eller så godt som hver dag) jeg får litt ekstra energi og giv i hverdagen.

Menssmerter

Jeg er på min andre syklus uten menssmerter nå, og jeg tror det er takket være eteriske oljer siden jeg smører med oljer som kan være støttende på hormoner.

ADHD/ADD/fokus

I oljeblandingen min for angst er det også en del oljer som kan hjelpe å fremme konsentrasjon. Jeg merker det godt på meg selv.

Andre ting enn helse:

Jeg bruker også oljer i hjemmelagde vaskemidler, når jeg lager dem selv har jeg kontroll på hva som er i produktene og kan unngå å bruke giftige produkter.

Jeg lager også egne pleieprodukter, som f.eks kropsskrubber, bodybutter, såper, badeblandinger etc med eteriske oljer i.

Parfyme, akk noen av oljene har en så nydelig duft som kan brukes til parfyme.

 

De 9 mest populære oljene

ZenGest – hjelper fordøyelsen
Sitron – rensende, perfekt til vask
Frankincense – cellefornying og fokus
Peppermint – for energi, bihuler, pusten og muskulære spenninger
Lavendel – beroligende, for kommunikasjon og hjelper på søvnen
On Guard – stimulerer immunforsvaret og er veldig fin når man kjenner at man blir syk
Oregano – virus, sopp og bakteriedrepende
Rosmarin – fokus, læring og transformasjon
Villappelsin – oppløftende, glede

Disse oljene får du i et sett som heter Family essentials kit som er den ultimate løsningen hvis du ønsker å komme i gang med eteriske oljer. I tillegg til disse 9 oljene som du kan bruke til alt jeg har nevnt over får du også diffuser som kan brukes til å spre eteriske oljer i luften (en eletrisk oljebrenner), du får vegetabilske kapsler som kan brukes til å ta oljer innvortes under veiledning samt at du får fraksjonert kokosolje som er en baseolje du kan bruke til å blande ut eteriske oljer i.

Alt dette har en verdi på 3450kr, men du kan få de til ca 2700kr inkludert frakt, toll og moms ved å bli medlem i doTerra.

Jeg skjønner at 2700kr er ganske mye penger, men la meg fortklare deg en ting. Etter at jeg begynte med eteriske oljer har utgiftene mine til helsegreier gått drastisk ned. Jeg bruker ikke lenger smertestillende ved menssmerter eller hodepine fordi jeg ikke har det lenger.
Jeg bruker ikke lenger penger på vaskemidler fordi jeg lager dem selv. Jeg bruker også mye mindre penger på kosmetikk fordi jeg lager mye av dette selv også.
Og da er plutselig ikke 2700kr så mye lenger fordi man faktisk sparer på det i det lange løp.

Som medlem i doTerra får du:

  • Medlemspriser som er 25-55% billigere enn ordinærpriser
  • Veiledning i bruk av eteriske oljer
  • Tilgang til egen facebook gruppe med veiledning og livesendinger hver uke
  • Tilgang til livsstilsveiledning som heter et glødende 2018
  • Muligheter til å få gratisprodukter

Det er ingen videre kjøpeplikt hvis du blir medlem. Det eneste er at du får tilbud om å kjøpe oljer til billigere pris senere. Det er helt opp til deg om du ønsker å benytte deg av det eller ikke.

Bli medlem i doTerra ved å trykke her – Følg veiledningen i det lilla feltet eller send meg en melding hvis det er vanskelig (naturmamma@gmail.com)

PS, er du ikke medlem men er nysgjerrig på oljer og ønsker en gjennomgang av dine helseutfordringer og veiledning i hvordan du kan bruke oljene, så send meg gjerne en melding så kan vi avtale en tid vi kan ta en preik. Dette kan gjøres uavhengig av hvor du bor i landet da vi kan gjøre det via nettet. Bor du på Sotra/Bergen kan vi selvsagt treffes personlig hvis du ønsker det.

1 kommentarer

Lappeteppet/ Anja 10. mars 2018 - 22:12

Jeg tror definitivt at dufter kan gjøre noe med humør og liv. Jeg har ofte lavendel i min duftlampe!

Svar

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.