Vi besøkte Marit og Dyra på Hakallegarden

av Naturmamma

Har du barn som har sett på Nrk Super de siste årene er sjansen stor for at dere har sett Marit og dyra. Og hvis ikke anbefaler jeg dere til å se den. Det er en veldig fin serie om Marit som bor på en gard ilag med familien sin og alle dyrene. De to minste barna mine digger den. De elsker dyr. Vi var på ferie i Nordfjord og gården Marit og dyra bor på er en liten kjøretur unna, så vi fant ut at vi skulle dra en tur.

Hakallegarden ligger i Vanylven i Møre og Romsdal. Det var enkelt å finne fram, og det er godt skilta når vi kom fram. Vi har vært på Hakallegarden tidligere, den gang minstemann var 2 uker gammel. Nå har han blitt to år så vi syns det var på tide med en ny tur. På garden er mye malt i kul turkis, rosa og lilla. Trær er malt, en bil står på parkeringsplassen og er helt turkis med blomster på taket og i løen er veggene fargerike. Og kafeen er et stykke retrolykke i seg selv. I tillegg går dyrene fritt på tunet. Du kan risikere at geiten kommer å koser med deg, eller at du treffer på en liten grisunge løpende over veien. Du kan også overnatte på gården, i en av de knallmalte campingvognene, i eget telt eller i lavvo med sjøen.

        

Vår opplevelse av Hakallegarden

Siden vi hadde kjørt en liten tur allerede var vi litt sulten når vi kom fram, så da gikk vi ned på stranden nedenfor garden for å grille litt. Og bade litt. Og dynke oss i sand. Det er nemlig en nydelig sandstrand der, og med sandstrand blir det lett sand over alt.

Etter grilling og mat gikk vi opp til dyra for å hilse på dem, ride på hesten, klappe grisen og kose med de søte små kattungene. Vi fikk også sitte i hengeren til en traktor og leke på de flotte lekeplassene. Toppen av lykke for barna var når påfuglen bredte ut fjørene sine!

 

Hakallegarden er et lite paradis for små barn. De får nærkontakt med dyr, samt har mulighet til å leke seg over store områder. Det var akkurat det vi trengte ihvertfall. Alle ungene sovna i bilen på vei hjem.

Faktisk så er det et lite paradis for voksne også, med den flotte gardsbutikken, den fine roen og de deilige fargene. Anbefales av store og små her!

PS: Jeg tok ikke så mye bilder av dyra. Grunnen er at det var mange mennesker i nærheten av dyra hele tiden.

Kilde: http://www.hakallegarden.no/

 

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.