Planlegg måltider og spar tid + penger

av Naturmamma

I dag er dagen hvor du skal planlegge måltider for neste uke. Jeg gir deg denne oppgaven i dag, slik at du har litt tid på å forberede deg. Du skal jo også handle inn maten.

Det er mye lurere for deg å planlegge måltider og gjøre en stor ukeshandel enn å handle hver dag. Du sparer nemlig både penger og fristelser på den måten. Januar kan for mange være en litt tøff måned økonomisk, men hvis du planlegger for neste uke nå kan du potensielt redusere utgiftene dine og samtidig spise sunt! Vinn-vinn!

Jeg har laget en pinteresttavle til deg med inspirasjon til sunne måltider, men du må også bestemme deg for hva som er best for deg, din familiesituasjon og dine spisevaner.

De oppskriftene jeg har lagret er i hovedsak basert på rene råvarer, og lite bearbeidet mat. Det kan selvsagt komme andre oppskrifter med, men det er en basis. Jeg har noen tips til deg når du skal planlegge:

  • Velg måltider som frister deg, som gjør at du kan glede deg til å spise mat
  • Velg måltider med en god balanse mellom fett, proteiner og karbohydrater. Jeg fungerer selv best med relativt mye fett og lite raske karbohydrater. Du får også mindre søtbehov hvis du spiser deg mett på fett.
  • Fokuser på enkle måltider

Mine eksempler:

Frokoster/lunsj: Chiapudding, eggerøre, avokado og spekekjøtt, omelett med grønnsaker fra kjøleskapet, smoothie, bananlapper, eggesalat med reker til, makrell, fiskepinner laget av sei dyppet i egg og sesamfrø, speilegg og bacon (skjønner du at jeg er glad i egg eller? Det er en billig og mettende proteinkilde)

Middag: Torsk med eggesmør og brokkoli, laks med mango+avokadosalsa, helstekt kylling, kylling surret med bacon, salater (men pass da på dressing laget av sunt fett eller avokado/egg for å få fett – hvis ikke kommer søtsuget!)

Trenger du hjelp? Bor du i Rogaland, Oslo, Trondheim og Bergen kan du bestille en egen tilpasset matkasse som er sunn og enkel fra nettmat.no (dette er en affiliatelenke, som gjør at jeg kan tjene litt provisjon)

Hvis du melder deg på min VIP-liste får du tilgang til rabattkode fra nettmat.no (i tillegg til flere andre rabattkoder) og også en god utskrivbar plan for å lage din egen ukemeny.

Meld deg på naturmammas VIP liste

* indicates required


Klemmer fra Anita - Naturmamma

Ps. vil du ha flere innlegg som dette? Følg gjerne bloggen på facebook, instagram eller meld deg på nyhetsbrevet mitt.

2 kommentarer

Linn - FruBeversHverdag som daglig leder i familien O.j. 5. januar 2018 - 10:44

Jeg planlegger ukesmeny hver søndag og handler hver mandag.
Jeg er for alt som kan være tidsbesparende

Svar
Skogfrue 5. januar 2018 - 11:40

Jeg har også blitt flink til å planlegge, og jeg merker det kjempegodt både på energinivået mitt og på økonomien, ikke minst. Planlegger på torsdag, og så får jeg det enten levert via kolonial.no eller kjøper det selv på fredag om jeg gidder å måke frem min egen bil. Da har jeg godteri i hus bare i helga, og maten planlagt og tilrettelagt frem til helga igjen. Det har resultert i at fryseren er god og full av nedfryst middag også istedenfor grandiosa også, så jeg kommer absolutt til å fortsette med dette!

Svar

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.