7 Julegavetips til hele familien

av Naturmamma

//annonse – dette innlegget er sponset av partyking.no//

Jeg syns det er viktig å gjøre ting sammen som familie, uansett hvor stor ungene blir. Det er viktig å le sammen, å lære nye ting sammen, å utvikle seg sammen eller å gjøre tabber sammen. Derfor har jeg laget en liste over 7 spill man kan ønske seg til jul som en familie, eller kjøpe til en annen familie. Sett av tid, spill, finn ut hvem som er mest kreativ i familien eller hem som er den neste grunderspiren!

Jenga!

Bygg opp tårnet av treklosser slik at det står stødig. Så er det opp til deltakerne å dra forsiktig ut en og en treklosse for så å plassere de videre oppå toppen og dermed bygge tårnet høyere. Hvilken treklosse vil få hele tårnet til å rase sammen?

Twister!

Dette spillet er enkelt, men hysterisk morsomt. Det følger med matte med forskjellige farger, også er det bare til å spinne på nålen for å se hvilken farge du får. Etter en stund blir spillet så innviklet at du kanskje har laget en knute på deg selv, eller har blitt en akrobatisk turner. Den som holder balansen i de rare formasjonene lengst vinner.

Monopol!

Dette er jo en klassiker. Vi har dette spillet og vi elsker det. Ungene lærer seg å telle og regne med store tall, og mammaen lærer seg å gå dundrende konkurs rundt neste sving. ALLTID!

Ryktet går…

Dette har vi også, og det liker vi alle mann. Det er litt vanskelig for mellomsten men vi har laget våre egne regler litt også. Her får du et hemmelig ord, også skal du prøve å tegne det. Etter en stund skal du levere blokken videre til nestemann også skal de gjette hva du har tegnet. I neste runde skal nestemann tegne det andremann gjettet. Etterhvert skal man se hva som er tegnet og hva som er fasiten, og da blir det morsomt. Noen kan ha tegnet en mann som hopper mens neste mann har gjettet at det var en postmann. Du skjønner nok hva jeg mener. Siden man tegner er dette spillet en gøy avvikler fra de andre.

 

Crocket!

Dette er et sommerlig spill, men å få det i julegave skader ikke, for da kan man glede seg til sommeren! Dette spillet er perfekt i grillfester etc. Så kan man også ta med jenga fra over her, og lage en helkveld ut av det!

Spacekubb!

Har du spilt kubb før? I denne versjonen er det oppgradert til rom-kubb, som betyr at istedet for ringer kaster motstanderen din ufoer mot huset ditt. Nytt er at du kan kaste ildkuler tilbake for å prøve å hindre motstanderen i å rive ned huset ditt. En spennende vri på et tradisjonelt spill altså!

Labirynth!

Aj, denne husker jeg fra da jeg var liten. Det var så gøy å prøve å få ballen til enden av spillet uten at den falt nedi hullene. Her kan flere jobbe sammen, legge strategier og prøve å lykkes ilag.

>> Du finner alle spillene under kategorien Spill & Lek hos partyking.no her <<

4 kommentarer

Linda Hagen 24. november 2017 - 23:05

Ryktet går er dødskult, det har jeg spilt masse!!! Ungene elsker Jenga!
Det blir for lite brettspill her hos oss. Det er så vanskelig kominasjon å spille når man har alt fra 2-årig til 19-åring. Men vi har hatt noen sene spillkvelder etter at de minste er i seng.

Svar
Louise 25. november 2017 - 03:12

Åååå, labyrinten!!!
Elsket den da jeg var liten. Venninna mi hadde en sånn som jeg fikk bruke. Visste ikke at det ble laget fortsatt.

Svar
Linn - FruBeversHverdag som daglig leder i familien O.j. 25. november 2017 - 21:36

Labyrinten er jo en skikkelig klassiker! Husker vi hadde sånn hjemme! Og jeg husker det var «umulig» !
Spill er alltid morsomt, syns jeg!

Svar
Katinka 25. november 2017 - 23:34

ah… her var det mange spill som vekket minner. Spill står høyt oppe på ønskelista til meg og ungene. For jeg er helt enig med deg i at det er så verdifull familietid når man spiller spill. Vi var en skikkelig spill-familie… absolutt ikke noen gamblefamilie. Bare spill og moro for å gjøre noe hyggelig sammen. Jeg gleder meg så til ungene er så store at vi kan ha glede av å spille sammen alle sammen.

Svar

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.