Utslitt og blå på fingra

av Naturmamma

Ah for en deilig og utmattende søndag!

Vi begynte ferien for fult på fredag og skal ha hjemmeferie i år. Det vil si, vi drar sikkert på campingtur, men vi har ikke noe planlagt og satser på at hvis vi drar noen steder blir det i nærområdet. Jeg skal forklare hvorfor litt senere.

Men, siden vi er hjemme har jeg tenkt at vi må finne på noe sammen. Og en av tingene jeg håper vi kan klare er å gå på turer.  Turlaget her i kommunen har laget en klippebok med turbeskrivelser samt oppdatert turene i skogen med god merking slik at vi finner fram.

Så i dag spurte jeg ungene hva vi skulle finne på. De fikk tre valg:

  1. grave og bygge landsby i den store sandhaugen i hagen
  2. gå en tur på fjellet og få klipp i boken
  3. gå en tur i skogen for å se om vi fant blåbær eller bringebær.

Ungene samstemte i det siste alternativet. Så da gikk vi da. Der vi visste at det var en stor bringebærbusk var det lite som var modent, så vi gikk enda lenger og fant store mengder bringebær, men veldig få blåbær. Så spiste vi druer og en sjokoladebit i skogen, og fant en lekeplass å leke på. Når vi kom tilbake hjem hadde i brukt tre timer i skogen.

Så, etter middag ville vi finne blåbær. I turheftet var det en av turene som var beskrevet med «store mengder blåbær» så jeg foreslo den. Vi hadde aldri vært der før, så jeg hadde ikke så store forhåpninger. Men åååh, det er kanskje en av mine favoritt-turer nå. For blåbær – aj aj aj! Hadde vi hatt med oss bærplukker (for de glemte vi nemlig hjemme) kunne vi sikkert plukket 50 liter uten at det hadde vært merkbart mindre bær der. Så vi plukket en del, og gikk litt, også plukket vi litt til mens vi gikk. VI var blå på fingra og tungene når vi kom fram.

 

Vi traff tilogmed på fire lamaer på veien tilbake. Det er ikke et syn vi treffer på til vanlig!

Så nå har vi to matbokser i kjøleskapet til i morgen med bær, en med blåbær og en med bringebær. Også har vi fått klippet ut tur nr 3 av 17 i klippeboken vår.

Til sammen gikk vi tur i 5 timer i dag, og alle de tre minste (Lukas på 3år, Petter på 9 år og Valpen Sonic) gikk hele veien selv på begge turene.  Jeg er imponert!

Nå ligger jeg på sofaen og orker ikke tanken på å henge opp klær engang, de får fint ligge til i morgen.

Håper du har hatt en flott helg.

Klemmer fra Anita – Naturmamma

1 kommentarer

Skogfrue - med hjertet i skogen og føttene i sivilisasjonen 16. juli 2018 - 12:27

Norsk sommer, ass!! 🙂 <3

Svar

Skriv en kommentar