Nyt en tur i skogen, med gode helsegevinster

av Naturmamma

I dag er det mange av oss som knapt har tid til å gå tur i skogen lenger. Vi er så opptatt. Vi har så mye å gjøre.

Mitt tips i serien 31 dager til en mer naturlig livsstil er å gå deg en tur i skogen, og jeg skal fortelle deg hvorfor du bør gjøre det også.

Hvis du er bekymret for at det er kaldt nå, så har du helt rett – det er det. Du bør kle deg etter været. Jeg bruker ull innerst og turbukse eller skibukse ytterst. Oppe har jeg også ull, og som regel en vinterjakke eller ulljakke ytterst. Det kan være greit, hvis du er usikker, å ta med en liten ransel for et ekstra lag klær, samt hansker/lue. Det kan i tillegg også være greit å ha med drikke i ranselen hvis du ønsker det.

Her er hvorfor du bør gå en tur i skogen:

  • Lukten av skogen og naturen kan redusere stress. Det er gjort en spennende forskning på dette, og det viser seg at det er de eteriske oljene fra trærne som gjør dette. Fasinerende!
  • Det kan hjelpe på depresjon. Her er det også gjort en forskning, bare det å være i nærheten av trær og se de forandre seg i sesongene er nok til å gjøre deg mer lykkelig.
  • Skogen kan få hjernen din til å fungere bedre. Undersøkelser som ikke er bekreftet viser at barn som går i naturbarnehage lærer lettere og utvikler bedre kognitive evner enn de som ikke gjør det. Selv om det bare er for en dag. Jeg kan også skrive under på denne. Jeg lærer mye lettere når jeg har fått meg en tur ut i skogen min for å puste litt.
  • En skogstur kan redusere blodtrykket ditt!

Så – hva venter du på? Kom deg en tur ut i skogen i løpet av denne helgen. Ta gjerne med deg familien din, eller ta deg en tur alene.

 

3 kommentarer

Lappeteppet/ Anja 19. januar 2018 - 10:27

Jeg er så takknemlig for at jeg har skogen rett utenfor døra. Det er superenkelt å ta seg en tur ut, jeg elsker det!

God tur!

Svar
Skogfrue 19. januar 2018 - 12:34

Skogen er fantastisk! 🙂 Har du tips til hvor man kan kjøpe god og rimelig ull hen?

Svar
Nann Karin 19. januar 2018 - 16:22

Nå da jeg har vært tom for energi så har skogen vært mitt drømmested .. så ja, ta turen til skogen

Godt levert i dag . Gratulerer med levert oppgave

Svar

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.