Mjøsmuseet og Sankthanslunsj med Lev Landlig

av Naturmamma

(Beklager for at bilder mangler)

Vi vant et opphold på «Småbruksdrømmen» i en konkurranse med Lev Landlig, og her er litt av det vi opplevde.

Søndagen på Toten fikk vi sove lenge. Vi har hane utenfor her hjemme hvor vi bor som er oppe klokken fem om morgenen og gauler. Hanen på Toten derimot, han hørte vi egentlig lite til. Og deilig var egentlig det.

Litt før kl 12 reiste vi på Mjøsmuseet`s arrangement Stenbergsdagen. Det er en dag i året at museet våkner til live, og man kan hilse på de som bodde på Stenberggården før i gamle dager. I år var det spesielt 1814 jubileum. Vi fikk hilse på direktøren og fikk en rask privat informasjon om hva Mjøsmuseet og Stenberggården var for noe. Attraksjon ble vi også da vanlige Totenværinger måtte komme bort å høre hvordan vi hadde det på gården etc.

Inne på selve museet var det vakkert. Vi fikk se hvordan de bodde på 1800 tallet, og ikke minst smake på maten fra den tiden. Survilling og vassgrøt blant annet. Hele familien likte veldig godt vassgrøten, men survillingen hadde en litt sær smak altså.

Etter besøket på Mjøsmuseet var vi hjemme på gården å kosa oss. Ungene fikk bygge hytte og ligge i hengekøye og vi voksne fikk grilla litt.

MANDAG, sankthans

Mandagen var egentlig den dagen jeg hadde gledet meg til. Da kom nemlig Lev Landlig på besøk for å ta bilder og lage reportasje om oss og småbruksdrømmen vår.

Det var en fotograf, en stylist og redaktøren som kom, og mens fotografen og stylisten styrte for seg lagde vi andre en hyggelig lunsj sammen inne i spisestuen. Det var utrolig spennende å se hvordan det jobbes når man tar bilder til blad, og det kan så absolutt minne meg om når jeg tar bilder til Instagram selv. I fotoområdet er alt shina, men huset ellers kan være rotete. Jaja.

Artikkelen om oss kommer i Lev Landlig som kommer ut 11.august, dvs rett før skolestart. Det blir spennende.

Resten av sankthansdagen tok vi det rolig. Vi fant ut at det ble for mye styr for oss å reise ut blant Totenværinger, så vi ble hjemme på bruket og lagde oss en god middag – oksestek med fløtepoteter og salat fra hagen. Var veldig godt.

Skriv en kommentar