Så kom dagen jeg har gruet meg til så lenge

av Naturmamma

God fredagsmorgen 🙂
I går var dagen her. Dagen jeg har gruet meg til så lenge. Jeg har jo også gledet meg litt faktisk. Grugledet meg…
For i går skjedde det ganske mye i livet vårt på en gang. Det var en stor dag. En skummel dag.

Det var skolestart! Og barnehagestart, og alt på en gang.

Odelsgutten har blitt så stor at han har begynt på ungdomsskolen. Det er rimelig rart å ha en ungdomsskuleelev i hus må jeg si! Det er ikke lenge siden han bare var en liten baby som hang på mammaen sin hele tiden. Jeg trodde aldri at han plutselig skulle bli så stor som dette. Jeg gleder meg på hans vegne. Og jeg er framdeles i sjokk på mine vegne.

Ting er nytt, spennende, artig, gøy og utfordrende. Men Odelsgutten er en tøffing, og mer fag, mer teori og ikke minst SPANSK skal vi klare sammen. (ja, for jeg har selvsagt lyst å lære det jeg også)

 

Mellomsten har begynt i fjerde klasse. For han er det også mye nytt og spennende. Den største bekymringen var nok at storebroren ikke lenger går på samme skole som han.

Også Minibonden (2år) da, som jeg trodde skulle være hjemme med meg til han ble skoleklar. Han har hatt sin første dag i barnehagen i dag. For mange andre er det uforståelig at jeg gruer meg til barnehagestart. Og jeg vet også at det er mest vanlig å begynne i barnehage når man er rundt året nå for tiden. Men, for meg er det nesten uforståelig å ikke ha de små barna hjemme. Jeg gruer meg til alle tre er borte samtidig og det er stille i huset. Hva søren skal jeg finne på da?

Neida, jeg vet hva jeg skal gjøre. Jeg skal endelig få tatt meg et langt bad, helt alene midt på dagen. Jeg skal endelig få gått meg en lang tur i skogen, helt alene midt på dagen. Jeg skal endelig få tid til å jobbe med skoleoppgaver uten å underholde noen, og jeg skal endelig få jobbe helt i fred.

Gårsdagen i barnehagen gikk veldig fint. Vi lekte masse med alle de gøye lekene de har der, og fikk hilse på de ansatte. Til slutt gikk vi ut med de andre barna og da var Minibonden solgt. Han ville ikke hjem i det hele tatt.

Minibonden skal bare gå deltid i barnehagen, så jeg har framdeles mye tid ilag med han. Heldigvis. Og i dag har han fri, så i dag skal vi være ute i den nydelige solen som holder på å dytte bort de regntunge skyene. Men først skal jeg nyte en kopp kaffe i godstolen.

Har du hatt store forandringer i det siste? Barnehagestart eller skolestart? Har du gruet deg på forhånd?

Klemmer fra Anita

5 kommentarer

Anita Kristin 18. august 2017 - 17:10

Her byrjar skulen først på mandag, og det er ein del sommarfuglar i magen på enkelte. Eldste skal over på ungdomsskolen, ei skal opp i fjerde, og ei skal byrje i andre med ny lærar. Minsten har vore i bhgen ei veke sia vi er tilbake på jobb etter ein lang og deilig sommarferie, med mykje tid ilag, først og fremst. Kjenner at eg ikkje er heilt klar for fult kjøyr med kvardag, men det vert vel bra det også. Berre vi kjem oss over hang-overen etter ferien.

Svar
Naturmamma 18. august 2017 - 19:15

Åh ja, den ferie hangoveren er vanskelig å komme over altså. Håper dere får en flott skolestart på mandag Anita Kristin.

Svar
Hege 18. august 2017 - 23:36

Min 2-åring begynte også i barnehagen på tirsdag. Litt rart og vemodig, er jo en ny epoke i livet på en måte. Men fint også. Han skal heller ikke være der hver dag. Jeg har valgt å jobbe deltid så vi skal fortsatt kose oss hjemme mange dager. Foreløpig elsker han barnehagen. Det er mye spennende og nytt.

Så rart å tenke på at din eldste begynner på ungdomsskolen ettersom vi var sammen i barselgruppe på nett den gangen 🙂 Min kom jo ikke før i januar så her er det en 7. klassing i hus + en som skal begynne i 5.
Skolen begynner mandag. De ville helst hatt lenger ferie. Jeg tror det er greit med litt hverdagslige rutiner nå 🙂

Svar
Naturmamma 19. august 2017 - 09:06

Det er mye spennende og nytt ja! Håper innkjøringen i barnehagen går fint for deres del.
Du får jo ungdomsskolen til neste år du ja, det blir spennende! Jeg tror eldstemann trives veldig godt der nå. Og , jeg er helt enig med ungene dine, jeg vil også ha lenger ferie.

Svar
Skogfrue 19. august 2017 - 14:03

Her blir det veldig enkelt i år. Skolen begynner på mandag, den samme ungen skal gå på den samme bussen for å gå på den samme skolen, intet nytt under solen. Men det høres ut som om du får ganske store omveltninger nå, så take care! 🙂

Svar

Skriv en kommentar