Proteinrundstykker med basilikum og havre

av Naturmamma

DSC_0316God torsdagsmorgen 🙂

Jeg vil tipse om noen veldig gode proteinrundstykker, som büde er glutenfri og har et lavt innhold av laktose. De kan ogsü lages pü spiret gryn/frø hvis du ønsker ü bryte ned fytinsyren i gryna.

Det som er sü genialt med disse proteinrundstykkene at de kan lages kjapt om morgenen, men de er ogsü like god dagen etterpü sü det gjør ikke noe om du lager dem kvelden før heller.

Jeg har laget disse flere ganger med gode resultater og har prøvd med bare havregryn, en blanding av havre, linfrø og solsikkekjerner, samt en blanding av mandler, havre, solsikkekjerner og sesammel. Det er det som er sĂĽ genialt med disse – du kan egentlig bruke det du har tilgjengelig.

Du kan selvsagt ogsĂĽ kutte ut basilikum hvis ikke du liker det, jeg syns det passet veldig fint til makrell i tomat, eller skinkepĂĽlegg med tomat oppĂĽ.

Det stür 250-280gr cottage cheese i oppskriften. Jeg har brukt Røros sin, og den er 280gr mens Tine sin er 250gr, begge funker fint. Sü da kan du velge litt selv hva du bruker.

Gi meg gjerne en kommentar om du prøver denne oppskriften på proteinrundstykker 🙂

Print Recipe
Proteinrundstykker med basilikum og havre
Matrett Brød
Cuisine Glutenfri, Melkefri
Forberedelse 10 min
Koke/steketid 20 min
Porsjoner
stk
Ingredienser
Matrett Brød
Cuisine Glutenfri, Melkefri
Forberedelse 10 min
Koke/steketid 20 min
Porsjoner
stk
Ingredienser
Instruksjoner
  1. Hvis du ønsker ü bløtlegge gryn/frø/nøtter kan du gjøre det over natten i vann evt med litt myse i.
  2. Bland egg og cottage cheese i en blender eller mixer. Jeg bruker hakkedelen pĂĽ stavmixeren slik at det blir godt blandet sammen. Hell det i en skĂĽl.
  3. Hakk nøtter/frø/gryn i samme mixer for ü lage mel av dem. Ønsker du hele frø kan du selvsagt enten hakke dem litt eller blande i litt frø etterpü.
  4. Bland hakket frø/gryn/mel sammen med cottage cheese+egg blandingen, og rør inn salt, basilikum og bakepulver.
  5. Bruk hendene til ü forme ca 6stk rundstykker. Legg dem pü brett. Pensle dem med egg og strø sesamfrø oppü.
  6. Stek dem i ovnen ved 200grader i ca 20 minutter. Bruk varmluft de siste minuttene.
Del denne oppskriften

1 kommentarer

Linn - FruBeversHverdag som daglig leder i familien O.j. 29. september 2017 - 20:48

Å! De så skikkelige digge ut, Anita!

Svar

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for ĂĽ redusere spam. LĂŚr om hvordan dine kommentar-data prosesseres.