Lettsaltet torsk med eggesmør

av Naturmamma

En klassiker. Lettsaltet torsk er sunt og enkelt. Den kan serveres med mange forskjellige tilbehør. Her har jeg valgt å gå for poteter, gulrøtter, erter og eggesmør. Jeg er selv veldig glad i eggesmør, så vi lager alltid litt ekstra her i huset.

 

 

 

 

Lettsaltet torsk med eggesmør

  • 500 g hvit fisk
  • salt
  • 1 kg poteter
  • 4-6 stk gulrøtter
  • 200 g erter
  • 4 ss smør
  • 3 stk egg
  1. Begynn med å koke opp vann til poteter. Når det koker, skrur du ned varmen og har i poteter og gulrøtter. De skal kokes til de er myk. Stikk en gaffel for å sjekke – det tar ca 10 minutter. Når de er ferdig heller du av vannet.
  2. Kok opp vann til fisken. Ha i litt salt. Når det koker skrur du ned på svakere varme. Ha i fisken. Den skal trekke, ikke koke. La den trekke i ca 10 minutter. Ta den ut av vannet når den skal serveres.
  3. Kok egg. Bruk eggekoker hvis du har, eller kok dem i ca ti minutter. Ha dem i kaldt vann når de er ferdig kokt, for å avkjøle dem.
  4. Smelt smør i en liten panne. Ta bort fra platen. Del eggene og ha oppi smøret.
  5. Bruk samme gryte som du smeltet smør i, og ha ertene oppi der. De skal freses kjapt. Bare et par minutter.
  6. Server
Middag
Fisk, Glutenfri, Melkefri

3 kommentarer

Linn - FruBeversHverdag som daglig leder i familien O.j. 14. september 2017 - 09:12

Eggsmør er såååå digg!
Jeg inviterer meg gjerne på torske middag hos deg, jeg! For dette så digg ut, Anita!

Svar
Naturmamma 14. september 2017 - 11:07

Kom kom!!

Svar
Nina Bakke 15. september 2017 - 06:21

Nam 🙂

Svar

Legg igjen en kommentar til Linn - FruBeversHverdag som daglig leder i familien O.j. Avbryt svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.