En klassiker. Lettsaltet torsk er sunt og enkelt. Den kan serveres med mange forskjellige tilbehør. Her har jeg valgt å gå for poteter, gulrøtter, erter og eggesmør. Jeg er selv veldig glad i eggesmør, så vi lager alltid litt ekstra her i huset.
Instruksjoner
- Begynn med å koke opp vann til poteter. Når det koker, skrur du ned varmen og har i poteter og gulrøtter. De skal kokes til de er myk. Stikk en gaffel for å sjekke - det tar ca 10 minutter. Når de er ferdig heller du av vannet.
- Kok opp vann til fisken. Ha i litt salt. Når det koker skrur du ned på svakere varme. Ha i fisken. Den skal trekke, ikke koke. La den trekke i ca 10 minutter. Ta den ut av vannet når den skal serveres.
- Kok egg. Bruk eggekoker hvis du har, eller kok dem i ca ti minutter. Ha dem i kaldt vann når de er ferdig kokt, for å avkjøle dem.
- Smelt smør i en liten panne. Ta bort fra platen. Del eggene og ha oppi smøret.
- Bruk samme gryte som du smeltet smør i, og ha ertene oppi der. De skal freses kjapt. Bare et par minutter.
- Server
Del denne oppskriften
3 kommentarer
Eggsmør er såååå digg!
Jeg inviterer meg gjerne på torske middag hos deg, jeg! For dette så digg ut, Anita!
Kom kom!!
Nam 🙂