Lavkarbo fiskegrateng (uten melk og gluten)

av Naturmamma

Jeg har prøvd meg fram på å tilpasse flere oppskrifter på lavkarbo fiskegrateng. Jeg syns alltid at det manglet noe, men så I går lagde jeg denne, og er veldig fornøyd med resultatet så tenkte jeg skulle dele den med dere.

Denne var veldig god. Jeg har brukt kokosmelk i oppskriften for å få litt ekstra fett. Det er selvsagt mulig å bruke annen type melk (havre, mandel, ris etc) Men, jeg må legge til – jeg er ikke veldig glad i smaken av kokos, og i denne oppskriften smaker man ikke kokossmaken over hodet her.

Mulige erstatninger i lavkarbo fiskegrateng

I stedet for makaronien som ofte er i den tradisjonelle fiskegratengen brukte jeg blomkål som erstatning.
Som bindingsmiddel har jeg brukt Arrowroot som er min favoritt glutenfrie og lavkarbo bindingsmiddel. Hvis ikke du har arrowroot kan du prøve å erstatte med tapioca eller kokosmel. Men vær obs på at spesielt kokosmel binder mye fiber så da kan det være lurt å tilsette mer veske.

Som erstatning for brødsmuler har jeg brukt malte mandler på toppen. Det kan kjøpes ferdig i butikken eller males selv i blender/foodprosessor. Jeg bruker å lage mandelmelk og tar da vare på restene som siles bort i frysen til å lage mat med.

Denne retten kan lages på forhånd og stekes dagen etter. Den kan også fryses til senere. Frys den da ustekt. Er du alene, eller har to personer i familien, lager du den selvsagt til vanlig, også kan du fryse resten til en annen gang. Eller nyte rester til lunsj dagen etter.

Tilbehør du kan bruke til lavkarbo fiskegrateng er f.eks:
Smeltet smør, revet gulrot, kokte eller smørstekte erter, hvitløksstekt spinat, dillagurker (agurker skåret i biter og stekt i smør + toppet med dill før servering), eller asparges.

Hvis du ønsker å lage noe enda enklere med fisk men også like godt anbefaler jeg oppskriften på lavkarbo fiskepinner

Print Recipe
Lavkarbo fiskegrateng
Matrett Middag
Koke/steketid 35 minutter
Porsjoner
porsjoner
Ingredienser
Matrett Middag
Koke/steketid 35 minutter
Porsjoner
porsjoner
Ingredienser
Instruksjoner
  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Del opp fisken i mindre biter og trekk den i saltet vann i ca 10 minutter
  3. Stek hakket løk i litt smør eller kokosolje, når den er stekt myk kan du ha på 1 boks kokosmelk. Samt salt og pepper. Vil du ha muskattnøtt kan du ha den i nå også. La kokosmelkblandingen koke mens fisken trekker.
  4. Bland arrowroot og vann i en beholder. Rør det inn i blandingen slik at det tykner.
  5. Del eggene i eggehvite og plomme, og rør forsiktig inn plommen i blandingen.
  6. Ha oppi fisken og blomkål
  7. Pisk eggehvitene stive og rør dem forsiktig inn i blandingen.
  8. Ha alt i en smurt form (jeg bruker smør) og strø med mandelmel.
  9. Stek fiskegratengen i ca 35 minutter i ovnen.
Del denne oppskriften

3 kommentarer

Skogfrue 9. august 2017 - 08:47

Denne skal prøves!! 🙂

Svar
Tiril 8. april 2020 - 07:23

Når du sier 1 boks kokosmelk, hvilken bruker du? Rema1000 sin har 390 gram mens Santa Maria har 400 gral

Svar
Naturmamma 9. juni 2020 - 10:04

Jeg har brukt begge deler, og begge passer like bra

Svar

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.