Oppskrift

Lavkarbo fiskegrateng (uten melk og gluten)

I går lagde jeg fiskegrateng. Jeg har googla litt etter en oppskrift og har slått flere sammen til en egen.
Denne var veldig god. Jeg har brukt kokosmelk i oppskriften for å få litt ekstra fett. Det er selvsagt mulig å bruke annen type melk (havre, mandel, ris etc) Men, jeg må legge til – man smaker ikke kokossmaken over hodet her. Så det er virkelig verdt et forsøk.

Malte mandler har jeg kjøpt her, og Arrowroot har jeg kjøpt her (affiliatelenker)

Jeg har som mål å lage billige og sunne måltider. Derfor skal jeg prøve å lage prisoverslag på mine oppskrifter.

Prisoverslag:

400gr Fisk kr 20,- (sei i blokk fra firstprice funker veldig bra hvis ikke du har fersk fisk)
1 boks Kokosmelk kr 15,-
1 Løk kr 2,-
3 Egg kr 6,-
1/2 Blomkål kr 8,-

Totalt: kr 51,- totalt (hvis man legger til krydder, mel etc blir det kanskje 60kr)
Dvs: 15kr per porsjon.

Er du alene, eller har to personer i familien, lager du den selvsagt til vanlig, også kan du fryse resten til en annen gang.

 

Print Recipe
Lavkarbo fiskegrateng
Matrett Middag
Koke/steketid 35 minutter
Porsjoner
porsjoner
Ingredienser
Matrett Middag
Koke/steketid 35 minutter
Porsjoner
porsjoner
Ingredienser
Instruksjoner
  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Del opp fisken i mindre biter og trekk den i saltet vann i ca 10 minutter
  3. Stek hakket løk i litt smør eller kokosolje, når den er stekt myk kan du ha på 1 boks kokosmelk. Samt salt og pepper. Vil du ha muskattnøtt kan du ha den i nå også. La kokosmelkblandingen koke mens fisken trekker.
  4. Bland arrowroot og vann i en beholder. Rør det inn i blandingen slik at det tykner.
  5. Del eggene i eggehvite og plomme, og rør forsiktig inn plommen i blandingen.
  6. Ha oppi fisken og blomkål
  7. Pisk eggehvitene stive og rør dem forsiktig inn i blandingen.
  8. Ha alt i en smurt form (jeg bruker smør) og strø med mandelmel.
  9. Stek fiskegratengen i ca 35 minutter i ovnen.
Del denne oppskriften

Only registered users can comment.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *