Om naturmamma

Hvis du liker kraft, kokosolje og epsomsalt kommer du til å like deg her.
Her vil du nemlig finne inspirasjon til en naturlig livsstil, om det så er tips til gode råvarer, lokale små bedrifter, eller gode oppskrifter som gir næring til kroppen så finner du det her. Du finner også anmeldelser av naturlige produkter (alt fra barfotsko til kombucha) og  enkle DIY oppskrifter slik at du kan lage dine egne produkter og dermed spare penger.

Uansett hvor du er i din ferd mot en naturlig livsstil tror jeg du ønsker å lære mer.

  • Kanskje du ønsker å dyrke din egen mat, men føler at du ikke har kunnskaper eller plass til å få det til?
  • Kanskje du ønsker å lage næringsrik mat til familien din, men ikke vet hvor du skal begynne eller hvilke råvarer som er best?
  • Kanskje du ønsker å lage dine egne såper, kremer, vaskeprodukter eller gaver slik at du kan sikre deg at du bruker naturlige og rene produkter samtidig som du også sparer penger?

Jeg har vært der du er nå, og kan hjelpe deg!

«Hvem er så du, og hvordan kan du hjelpe meg» spør du deg kanskje?

Jeg er Anita Husevåg aka Naturmamma.
Jeg brenner for å hjelpe andre familier å leve mer naturlig.

For mange år siden da jeg gikk hudpleielinjen på videregående, og var gravid med min første sønn fortalte en av lærerne mine at jeg som var så interessert i kosmetisk kjemi (læren om ingredienser i kosmetikk) burde se litt på ingredienser i babyprodukter. Og da var jeg solgt. Siden den gang har jeg lest på ingredienser, og prøvd å sette meg inn i virkningen av dem, samt coctaileffekten (som betyr effekten som kommer når man blander flere produkter sammen – for det forskes veldig lite på akkurat det!)

Jeg har pugget ingredienser. Ikke bare i hudpleieprodukter, men også i mat, klær og plastproduktene vi omgås med i hverdagen. Jeg har hele tiden utviklet meg og tillært meg ny kunnskap. Og jeg har stadig gjort det vanskeligere for meg, som for eksempel når jeg jobbet på en hudpleiebutikk og til slutt slet med å anbefale produktene fordi de inneholdt ingredienser jeg ikke kunne stå inne for selv. (jeg sluttet altså!)

I dag lager jeg egne produkter, og jeg dyrker mye mat selv fordi jeg ønsker å være trygg på hva vi spiser. Vi spiser ikke bare økologisk altså (faktisk spiser jeg tyrkisk pepper i skrivende øyeblikk – det har jeg ikke spist på tre år!) men jeg velger å tro at hvis hverdagsmaten er sunn og næringsrik gjør det ikke så mye at vi skiller ut innimellom.

Ute i minibruket vårt har vi også høns og vaktler fordi jeg er så glad i egg! Smaker du egg fra høns som får rote i jorden og spise mark kjenner du forskjellen!

Jeg kan hjelpe deg med mine erfaringer og oppskrifter, og veilede deg til en naturlig livsstil.

Litt mer informasjon om meg:

Jeg var, som du kanskje skjønte over her, en ung mor da jeg fikk førstemann som 18 åring, og har aldri opplevd russetiden – i stedet for å feste med venner var jeg hjemme med min sønn med kolikk. Og jeg ville ikke byttet det mot noe i verden!

Jeg har etter det fått to barn til. Jeg er opptatt av tilknytning, og både samsover, bærer og langtidsammer.

Vi bor på Sotra utenfor Bergen i det vi kaller for minibruket vårt. Vi har 9 høns, 12 vaktelhøns, 6 kyllinger (og flere egg til ruging!) i tillegg til en katt på bruket vårt. Vi har også en stor åker og bed av pallekarmer. Til neste vår får vi endelig opp drivhuset vårt som vi har laget klar tomt til.

Jeg jobber hjemmefra som kontoradministrator, i tillegg til at jeg fram til november 2017 drev en nettbutikk. Jeg studerer også, og i januar 2018 skal jeg ha eksamen i digital markedsføring. Jeg selger også eteriske oljer og veileder i bruk av disse. Jeg bruker selv eteriske oljer mye i hverdagen.

Jeg elsker naturen og prøver ofte å få meg en tur, bare for å trekke pusten og nyte.