Miljømandag: DIY Zero waste skyllemiddel

Miljømandag: DIY Zero waste skyllemiddel

Jeg liker at klærne mine lukter rent og nøytralt. Jeg liker ikke så godt den tungt parfymerte duften av skyllemiddel.  Det blir litt for mye for meg.

Derfor har jeg tidligere kjøpt uparfymerte skyllemidler. Men, jeg får ikke noe lukt av det. Nada nix. Og jeg vil jo ha litt lukt innimellom. Så jeg har vært litt fram og tilbake på hva jeg ønsket med skyllemiddelet mitt. Det har vært litt to vonder av samme sak.

Men så, da jeg begynte å fokusere mer på Zero Waste (les mer om det her) kjente jeg at jeg måtte finne på noe bedre med tanke på skyllemiddelet. Det skapte jo så mange plastflasker. Jeg liker ikke plast. Det er vanskelig å resirkulere, og kommer det i naturen blir det der – mye lenger enn du og jeg gjør.  Så ja, jeg måtte finne et bedre alternativ.

Så kom jeg på at jeg kunne jo prøve å lage mitt eget! Så nå har jeg lekre glassflasker på vaskerommet med skyllemiddel i. Hjemmelaget skyllemiddel. Og du skal få oppskriften av meg du også! Trenger jeg å nevne at det er miljøvennlig og billig?

Du trenger: 

1 glassflaske
Kokt avkjølt vann
Eddik
Eteriske oljer etter ønske

 

Jeg bruker glassflaske fra IKEA. De er praktiske og holder ca 1 liter. Jeg bruker dem til mye annet også – som fermentering og saft.
På 1 liter ferdig skyllemiddel trenger du 8,5 dl kokt og avkjølt vann, samt 1,5 dl eddik 35%. Tilsett ønskede eteriske oljer. Jeg har laget en med lavendel til sengetøy og håndkler, og en med bergamott til hverdagsklær. Bergamott er en sitrusolje og de fordamper lett, så det kan være ideelt å bruke andre oljer hvis det er duften du er ute etter. Den med lavendel lukter ihvertfall godt. Jeg brukte ca 25 dråper lavendelolje og 15 dråper bergamott i de forskjellige blandingene.

PS: Denne bloggposten er første del av en ny bloggserie jeg har kalt Miljømandag. Jeg vil nemlig ha litt ekstra fokus på miljøet om mandagene. Det er ikke sikkert det blir hver mandag at det dukker opp poster i #miljømandag kategorien. Poster du også innlegg om miljø? Del gjerne i en kommentar under her, eller bruk #miljømandag på instagram 🙂

Klemmer fra Anita - Naturmamma

Ps. vil du ha flere innlegg som dette? Følg gjerne bloggen på facebook, instagram eller meld deg på nyhetsbrevet mitt.


5 thoughts on “Miljømandag: DIY Zero waste skyllemiddel”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *